Cezayir'den Fransa'ya uyarı

Cezayir, Fransa hükümetine 1968 Tercihli Göç Anlaşması'na müdahale etmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Cezayir'den Fransa'ya uyarı
Cezayir'den Fransa'ya uyarı
GİRİŞ 28.02.2025 06:21 GÜNCELLEME 28.02.2025 08:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Başbakanı François Bayrou'nun dün, göç konulu bakanlar kurulu toplantısında, ülkesinin Cezayir vatandaşlarına özel statü tanıyan 1968 tarihli anlaşmanın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtmesi ve bunun için 1 ila 6 hafta süre tanıması açıklaması üzerine Cezayir Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Cezayir'in, Fransa'nın anlaşmayı gözden geçirme talebine kesin bir şekilde karşı çıkarak, "ültimatomları, tehditleri ve süre dayatmalarını" reddettiğini ve mütekabiliyet ilkesini uygulayacağı vurguladı.

Başbakan Bayrou'nun anlaşmayı gözden geçirme talebinin reddedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zaten içeriği ve özü tamamen boşaltılmış olan 1968 Tercihli Göç Anlaşması'na yapılacak herhangi bir müdahale, Cezayir tarafından aynı nitelikteki diğer anlaşmalar ve protokollerle ilgili benzer bir karar alınmasına yol açacaktır. Cezayir, ültimatomlar, süre dayatmaları ve tehditlerle muhatap olmayı kesin bir şekilde reddediyor."

Bakanlığın söz konusu açıklaması, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un Yüksek Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık etmesinin ardından yayınlanması dikkati çekti.

Cezayir ve Fransa, 1968'de Tercihli Göç Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma, Cezayirli vatandaşların Fransa'ya geliş, gidiş, istihdam ve ikamet şartlarını düzenliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • enver 1 ay önce Şikayet Et
    bu anlaşma ile fransa yaptıklarını gizlemiştir. cezayirin sırtını yalandan da olsa okşamıştır.
    Cevapla
  • Kığılı 1 ay önce Şikayet Et
    Ceza irin Fransa’ya bu mesajı çok güzel bir mesaj olmuş İnşallah sonu da iyi olacak
    Cevapla
  • ??? 1 ay önce Şikayet Et
    Cezayir Fransa'ya ayar veriyor... Ne günlere geldik... Elhamdülillah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pentagon iddiaları doğruladı! ABD'den Suriye kararı
Trump'tan son dakika savaş duyurusu! Putin ve Zelenski'ye rest: Aptalsınız, budalasınız