Trump-Zelenskiy kavgası dünya gündemine oturdu! NATO'dan son dakika açıklaması
ABD Başkanı Trump ve Ukrayna DEvlet Başkanı Zelenkiy arasında geçen kavganın yankıları sürüyor. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, dünya gündemine oturan kavgaya ilişkin konuştu.
Rutte, BBC'ye verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında Beyaz Saray'da yaşanan gerginliğin ardından Zelensky ile iki kez telefonda görüştüğünü belirtti.
ABD Başkanı Trump ile de telefonda görüştüğünü kaydeden Rutte, görüşmelerde neler konuşulduğunu söyleme yetkisine sahip olmadığını, ancak Zelenskiy'e, "Trump'ın Ukrayna için şu ana kadar yaptıklarına saygı duyulması gerektiğini söylediğini" aktardı.
ABD, UKRAYNA VE AVRUPA İLE BİRLİKTE HAREKETE ETMELİ
Mark Rutte, Trump ile Zelenskiy arasında dün yaşanan tartışmanın "talihsiz" olduğunu ve aralarındaki ilişkiyi onarmaları gerektiğini söyledi.
Rusya'dan Zelenskiy iddiası! Türkiye'yi de ilgilendiriyor! Trump'la görüşürken...
Rutte, "Zelenskiy'nin ABD Başkanı ve üst düzey Amerikan liderlik ekibiyle ilişkilerini yeniden tesis etmenin bir yolunu bulması önemli." diye konuştu.
Mark Rutte, bu konuyu Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yaptığı telefon görüşmelerinde dile getirdiğini belirtti.
NATO Genel Sekreteri, "Zelenskiy ile iki kez telefonda görüştüm. Ona şunu söyledim: Ukrayna'yı kalıcı barışa ulaştırmak için ABD, Ukrayna ve Avrupa olarak birlikte hareket etmeliyiz." dedi.
Ayrıca, Rutte, Trump'ın 2017'den 2020'ye kadar süren ilk liderliği sırasında, ABD'nin Javelin tanksavar füze sisteminin satışını onayladığını anımsatarak, bunun da Ukrayna'nın Rusya'ya karşılık vermesini sağladığını sözlerine ekledi.
-
Rüyada 1 ay önce Şikayet EtBu komedyen ülke yönetminden istifa etmelidir. Yönetemiyor gerçek hayat tiyatro oyunu değildir.Beğen
-
Zelensky 1 ay önce Şikayet EtNato denilen kurum ABD nin arka bahçesi her emrini yerine getiren emir eridir ABD olmadan hiç ama hiç bir fonksiyonu yokturBeğen
-
Tc vatan 1 ay önce Şikayet EtNato ve Avrupa hepsi abd nin kapi köpeği o olmadan hicsiniz orta doğu Müslüman ulke olunca it sürüsü gibi gelirsiniz yeyin birbirinizi inşallahBeğen
-
Nokta 1 ay önce Şikayet EtSiyonist ellerini Rusya'nın, Ukrayna'nın üzerinden çeksinler ortada zaten sorun kalmaz...!!! Siyonist plan: Ukrayna'nın madenlerine çökmek... Başından beridir acaba plan bumuydu...!!! Ukrayna'nın halkı nasıl bir tepki verecek..! Herşey oldu bittiye mi getirilecek..!!! Çin'in ipek yolu, ve Kırım Dünya ticaretini ellerine alma çabasımı..!!! Göreceğiz.!Beğen
-
Kul insan 1 ay önce Şikayet EtNato başı Hollanda. Hollanda'da Yahudilerin beyin takımı mevcut. Hem İngiltere hem Amerika İsrail ile beraberler. Çıkar için girmedikleri kılık kıyafet yok.Beğen