Türkiye destek vermişti! Şam ve Halep Havalimanlarında yıllar sonra bir ilk

Bakan Uraloğlu, Suriyeli mevkidaşı Behaeddin Şerim ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye'nin Şam Havalimanı’nda yürüttüğü yenileme çalışmaları sonucunda Şam ve Halep Havalimanları yeniden tüm uçuşları kabul edebilecek hale geliyor.

GİRİŞ 01.03.2025 20:02 GÜNCELLEME 01.03.2025 20:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakan Uraloğlu, Suriye’de hava ulaşımının güvenli ve etkin bir şekilde sağlanması için yapılan çalışmaları mevkidaşı Behaeddin Şerim’e aktardı.

Şam Havalimanı’nda Türk teknik ekip tarafından gerçekleştirilen cihaz kurulumları, seyrüsefer ve güvenlik sistemlerinin modernizasyonu gibi konular detaylıca ele alındı.

ŞAM VE HALEP HAVALİMANLARI TÜM UÇUŞLARI KABUL EDECEK

İki Bakan, Şam ve Halep Havalimanlarının tüm uçuşları kabul edebilecek seviyeye eriştirilmesi konusunu istişare etti.

Karayolu taşımacılığı geliştirilecek, demiryolu taşımacılığı yeniden tesis edilecek
Bakan Uraloğlu ve Bakan Şerim ayrıca, ulaştırma projelerinde tecrübe paylaşımı, kapasite geliştirme ve iş birliğinin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Karayolu taşımacılığının geliştirilmesi, demiryolu taşımacılığının en kısa sürede yeniden tesis edilmesi ise öncelikli konular arasında yer aldı. Türkiye'nin bu alanlarda sunabileceği katkılar ve teknik destek imkanları da değerlendirildi.

Taraflar, ulaştırma alanındaki iş birliklerinin geliştirilmesi ve mevcut çalışmaların verimli şekilde yürütülmesi amacıyla iletişimin devamlılığının önemine vurgu yaparak ileriye dönük temasların sürdürülmesi yönünde olumlu görüş bildirdi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Strateji uzmanı 1 hafta önce Şikayet Et
    Suriye süraatle normele dönmeli savaş tamamıyla bitmeli
    Cevapla
  • Garip 1 hafta önce Şikayet Et
    Suriye ye hava sahası kurulmadığı sürece İsrail in tahliyesi ile karşı karşıya. Biran önce askeri gücün yerine oturup ordunun füze ve ağır silahlarla donatılmadı lazım.
    Cevapla
  • Eyyüp şahin 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye çok acil Askeri üst açmalı
    Cevapla
  • Demiryolu 1 hafta önce Şikayet Et
    Demiryolu ile Halep Şam Mekke olursa iyi olur hızlı tren ile?
    Cevapla
  • Yörük GURD 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler otomobile saldırdı: Yüzbinlerce liralık hasar!
Son dakika... Hakkari'de köpek saldırısında ölen Eslem'le ilgili ihmaller ortaya çıktı