Suriye güvenlik güçleri Ceremana'da kontrolü sağladı!

Suriye'nin başkenti Şam'da, Dürzilerin yoğun olarak yaşandığı Ceremana ilçesinde 4 gündür devam eden gerginlik sona erdi.

GİRİŞ 03.03.2025 04:20 GÜNCELLEME 03.03.2025 09:20
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığına bağlı Genel Güvenlik Güçleri ile kanaat önderleri arasında yapılan görüşmelerin ardından ilçede 4 gündür süren gerginlik yatıştırıldı.

Şam Kırsalı Polis Müdürü Tahir Muhammed Ömer, Genel Güvenlik Güçleri ile "Ceremana Kalkanı" adlı yerel silahlı grupların beraber bulunduğu karakolda incelemelerde bulundu.

Doğu Guta güvenlik yetkilisi Musab eş-Şami, Ceremana Karakolu'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayların Savunma Bakanlığında görevli Ahmed el-Hatib'in öldürülmesiyle başladığını belirtti.

"İNŞALLAH ŞEHİRDEKİ GERGİNLİK DÖNEMİ SONA ERDİ"

Bunun üzerine bazı kişilerin karakola saldırmasıyla gerilimin arttığını vurgulayan Şami, şunları söyledi:

"Bugün halk ve ileri gelenleri ile yapılan anlaşma sonucu güvenlik ve polis güçlerinin noktalarına geri dönüşü sağlandı. Bizi aile sıcaklığıyla karşıladılar. Allah onlardan razı olsun. Kan dökülmesinin durmasında kimin katkısı olduysa, Allah razı olsun. Şu an güvenlik güçleri, İçişleri Bakanlığı ve polisler bölgede. İlerleyen günlerde Ceremana halkıyla işbirliğimiz güçlenecek. İnşallah şehirdeki gerginlik dönemi artık sona erdi."

"KANUN DIŞI HAREKET EDENLER ADALETE TESLİM EDİLECEK"

Şami, kanun dışı hareket edenlerin adalete teslim edileceğine işaret ederek, "Son olarak Ceremana halkına güvenliğin sağlanmasındaki katkıları ve bizlere destekleri için teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Öte yandan, AA ekibinin ilçe merkezinde çektiği görüntülerde hayatın normale döndüğü görüldü.

İlçede 4 gün önce başlayan gerginlikte, güvenlik güçlerine ait bir kontrol noktasına yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • ali 3 saat önce Şikayet Et
    israilin suriyedeki itlerinin işi ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar
    Cevapla
  • k.maraş'lı 4 saat önce Şikayet Et
    israil yok olmadan oradaki kan ve gözyaşı bitmeyecek
    Cevapla
  • Yusuf Ak 4 saat önce Şikayet Et
    Otomatik bir keleş ile bu devirde şehirler ele geçirilmez. Anlaşma olmuştur ve detaylar yok ortada.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    ulen dürziler
    Cevapla
  • Osmanlı 4 saat önce Şikayet Et
    Ey müslümanlar birlik olun yahudi hırsızının oyununa gelmeyin bu yahudi sizin vampir gibi kanınızı emer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kremlin'den Türkiye açıklaması! İddialar yalanlandı
Doğal kaynak zengini ülkeler açıklandı! Birinci ne ABD ne Çin ne de S. Arabistan...