İsrail basınından Suriye iddiası: Türkiye'yi istemiyor, tercihi Rusya
İsrail'in, Suriye'de Türk nüfuzunun artmasını engellemek için harekete geçtiği, Suriye'de Türkiye'yi istemediği, Suriye'deki Rus üslerinin varlığının devam etmesi için girişimlerini artırdığı belirtildi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, askeri sekreteri Roman Goffman'ı, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını sürdürmesini görüşmek üzere başkent Moskova'ya gönderdi.
Rusya ile ilişkilerini güçlendirmek isteyen Netanyahu'nun askeri sekreteri Goffman, Moskova'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
Israel strengthens ties with Russia in bid to curb Turkish influence in Syriahttps://t.co/1eYltkbdk1
— Ynetnews (@ynetnews) March 2, 2025
"İSRAİL, TÜRKİYE'Yİ DEĞİL RUSYA'YI TERCİH EDİYOR"
İsrailli Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde, İsrail'in Suriye'nin "zayıf" kalmasını istediği ve "bölgede baskın bir güç olan Türkiye" yerine Rusya'yı tercih ettiğine dikkat çekilerek, "İsrail aslında açıkça taraf seçiyor; Rusları Türklere tercih ediyor ve aslında Ankara'yı Suriye'den çıkarmaya çalışıyor." ifadelerine yer verildi.
Habere göre İsrail, Suriye'de Türk askeri üsleri kurulması, Suriye ordusunun eğitilmesi ve ülkenin hava sahasının korunmasını engellemek için adımlar atıyor.
Exclusive: Israel lobbies US to keep Russian bases in a 'weak' Syria, sources say https://t.co/EMt4AXhYx2
— David Daoud (@DavidADaoud) February 28, 2025
İSRAİL'DEN ABD'YE "RUS ÜSLERİ SURİYE'DE KALSIN" BASKISI
28 Şubat'ta da Reuters haber ajansı, "İsrail'in Suriye'de Türkiye yerine Rus üsleri bulunmasını sağlamak için ABD yönetiminde lobi faaliyeti yürüttüğünü" iddia etmişti.
GÜÇLENEN TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ
Esad'ın devrilmesiyle Ankara da Şam'daki nüfuzunu artırdı. Türkiye'nin ileride Suriye'de, askeri üslerinin kurması, yeniden yapılandırılan ordunun eğitilmesi ve hava sahasının güvence altına alınması konularında ortak hareket etmesi bekleniyor.
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Ethepsinin kökünü kazıyacaksınBeğen
-
False Flag 2 saat önce Şikayet EtSiyonist Global Çete sıkıştı. Putin-Trump-Erdoğan işlerine gelmedi, Birbirine düşürmek için iyi bildikleri FİTNE başladı.Beğen
-
İsmail 2 saat önce Şikayet EtHoşt sana ne oluyor ki Suriye ile ilgili karar veriyorsun ona ancak Suriye hükümeti karar verir Korkun paçalarını tutuşturdu anlaşılan bekle ve görBeğen
-
Hakan 3 saat önce Şikayet EtABD’deki en etkin Yahudi lobisi AIPEC zayıflatılmadan Yahudiler’in ABD üzerindeki tahakkümü kırılamayacak. Fitneci ırk.Beğen
-
GAZZE 3 saat önce Şikayet EtBak şu bebek katillerinin oyununa! Siz önce 80 yıllık soykırımın hesabını verinBeğen Toplam 1 beğeni