Satsikhuri Camii’nde yangın! Tarihi cami alevlere teslim oldu

Gürcistan'daki Acara Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Satsikhuri köyünde bulunan tarihi Satsikhuri Camii'nde yangın çıktı. Meydana gelen yangın sonucu tarihi cami kullanılamaz hale geldi.

GİRİŞ 04.03.2025 16:30 GÜNCELLEME 04.03.2025 16:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Acara Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Satsikhuri köyünde çıkan yangında 18. yüzyıldan kalma tarihi Satsikhuri Camii kullanılamaz hale geldi.

CAMİ OSMANLI DÖNEMİNE AİT TARİHİ ESERDİ!

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Khulo şehrinin Satsikhuri köyünde, 3 Mart akşamı çıkan yangında 18. yüzyıl sonları ile 19. yüzyıl başlarına ait Osmanlı Dönemi'ne ait tarihi cami kullanılamaz hale geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına yerel ekipler ve vatandaşlar müdahale ederken alevlerin hızla yayıldığı cami tamamen yandı.

2016'DAN BERİ KÜLTÜREL MİRASTI!

Gürcistan'ın kültürel miras listesinde yer alan Satsikhuri Camii, ilk olarak Paksadzeebi köyünde inşa edildi. Zamanla yıkılan ve farklı köylere taşınan cami 1828 yılında Laz ustalar tarafından Didachara köyünde yeniden inşa edildi, 2002 yılına kadar varlığını sürdürdü. Cami daha sonra Satsikhuri köyüne taşındı.
Satsikhuri Camii, 2006 yılından itibaren kültürel miras olarak kabul edildi.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • İslam Sancağı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yeniden yapalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ismini kim vermiş acaba?
    Cevapla
  • r izelee 1 hafta önce Şikayet Et
    rizeli ustalar tarafından yapılmıştı eskıtme cami dogu karadenizde bu camılerden çok vardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'tan İmamoğlu'na açık rest: Yedek değilim!
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne veda etti