Kuzey Kore'den olay açıklama: Artık kaçınılmaz, korkunç bedel ödeyecekler!
Son dakika... Kuzey Kore, ortak Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na başlamaya hazırlanan ABD ve Güney Kore'ye gözdağı vererek, "Düşmanlarımız, aptalca ve pervasız savaş tatbikatları nedeniyle korkunç bir bedel ödeyecek" açıklamasında bulundu.
Son dakika haberi... Kuzey Kore'den Kore Yarımadası ve çevresinde gerilimi artıracak bir çıkış geldi. Resmi Kuzey Kore basını tarafından yayınlanan bir açıklamada, ABD ve Güney Kore'nin önümüzdeki hafta itibariyle ortak Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na başlayacağı hatırlatılarak, "Bu tatbikatta ülkemize karşı tam kapsamlı bir savaş simüle edilecek" ifadeleri kullanıldı.
Kuzey Kore'nin düşmanlarının "yıllık" ve "savunma amaçlı" olduğunu iddia ettiği tatbikatların bölgesel gerilimi artırdığı savunulan açıklamada, "Dünyanın Mart ayının Kore Yarımadası'nda nasıl geçeceğini daha önce görülmemiş bir kaygı ve endişeyle izlemesi şaşırtıcı değil" yorumunda bulunuldu.
"YANIT VERMEK KAÇINILMAZ HALE GELDİ"
ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri faaliyetlerini Özgürlük Kalkanı Tatbikatı öncesinde de sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, ABD'ye ait nükleer denizaltı USS Carl Vinson'un Güney Kore'ye gelmesi ve ABD ile Güney Kore ordularının ortak bir gerçek atış tatbikatı yapması eleştirildi.
"Dünyadaki hiçbir ülke göz göre göre artan güvenlik tehditleri karşısında sessiz kalamaz" denilen açıklamada, "Bir yanıt vermek kaçınılmaz hale gelmiştir" ifadelerine yer verildi.
"ABD'nin askeri güç gösterilerinde rekorlar kırmaya devam etmesi halinde bizim de stratejik caydırıcılık uygulama konusunda rekorlar kırmaktan başka çaremizin kalmayacağını açıkça belirtmiştik" açıklamasında istinaden, "Düşmanlarımız, egemen bir devleti kendini savunmak için en sert tedbirleri almaya mecbur bırakan aptalca ve pervasız savaş tatbikatları nedeniyle korkunç bir bedel ödeyecek" ifadelerine yer verildi.
ÖZGÜRLÜK KALKANI TATBİKATI 10 MART'TA BAŞLAYACAK
ABD ordusundan yapılan açıklamada, 10-21 Mart 2025 tarihleri arasında Güney Kore ile birlikte ortak Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'nın gerçekleştirileceği bildirilmişti.
Tatbikatın, Washington - Seul ittifakının askeri müdahale yeteneklerini güçlendirmeyi amaçladığı vurgulanmıştı.
-
Memo 1 gün önce Şikayet EtKuzey Kore. Ancak kendi ülkesindeki halkıni ezer boş ve blofte bir numara.K Kore canı bir diktetor ve eninde sonunda onuda kaldırırlar,Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 gün önce Şikayet EtÇin, amerikayla ilk dalaşmasını doğrudan kendisi değil vekil gücü kuzey kore üzerinden yapacaktır. Fakat vakit henüz erken. Trump ın yaptiklari çini işine geliyor. Amerikadan intikam almak isteyen, ihanete uğramış Avrupa başta olmak üzere, Kanada, Meksika ve Arap devletleri çin ile ittifak yapmak zorunda kalacakla. Bir iki yıl içinde abdliler amerikan rüyasını degil kabusunu yaşayabilir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Abdullah 1 gün önce Şikayet EtABD iki kardeşi birbirine düşman etti hala düşmanlık peşinde bunların bastığı yerde ot yetişmez CHP nin babası heryol var yaniBeğen Toplam 8 beğeni
-
misafir 1 gün önce Şikayet Etkafir yahudi siyonist amerikanın koreliyi koreliye kardeşi kardeşe , düşman ettiği bir başka bölge , sizi birbirinize kırdırır , sonra gelir çöker malınıza mülkünüze , ahmak herifler yok olmaya mahkumsunuz ..kuş kadar beyniniz olsaydı güçlerinizi birleştirir amerikayı defederdiniz başınızdan ..Beğen Toplam 3 beğeni
-
misafir 1 gün önce Şikayet Etulan hava savunman yok bişey yok , durmadan sallıyorsun , sen onları bitirene kadar 50 kere bitrirler seni ,Beğen Toplam 1 beğeni