Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Devrik rejim güçlerinin peşini bırakmayacağız

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Suriye'nin Lazkiye ilinde yaşanan olaylara ilişkin yayımladığı mesajında, "ulusal birlik ve beraberlik" vurgusu yaptı.

GİRİŞ 08.03.2025 04:17 GÜNCELLEME 08.03.2025 04:17
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Suriye Cumhurbaşkanlığı Medya Ofisi, Şara'nın Lazkiye ilinde yaşanan olaylara ilişkin video mesajını yayımladı.

"SURİYE'Yİ YENİDEN TANIYORLAR"

Mesajında, bazı rejim kalıntılarının bilmedikleri yeni Suriye'yi sınamaya kalkıştığına işaret eden Şara, "Ve işte bugün, Suriye'yi yeniden tanıyorlar, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek ve bir bütün olduğunu görüyorlar." ifadelerini kullandı.

Şara, Suriye'yi korumak herkesin ortak sorumluluğu olduğuna işaret ederek, dün gece yaşananların böyle bir halkı ve ruhu barındıran ülke için endişeye gerek olmadığını kanıtladığını bildirdi.

"SİZ ŞEREFSİZCE SAVAŞANLARSINIZ"

Devrik Baas rejimi güçlerine de seslenen Şara, "Biz, sizin harap ettiğiniz bu ülkeyi yeniden inşa etmek isteyen bir halkız ve kimsenin kanını dökmek gibi bir amacımız yoktur. Biz şerefimizle savaşan bir milletiz, siz ise şerefsizce savaşanlarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Şara, devrik rejim güçlerinin yaptıklarının şaşırtıcı olmadığını vurgulayarak, onlara altından kalkmayacakları bir karşılık vereceklerini bildirdi.

"DEVRİK REJİM GÜÇLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Şara, şunları kaydetti:

"Ordu ve güvenlik güçlerimizi, sivilleri koruma ve güvenliğini sağlama konusundaki bağlılıklarından, çöken rejimin kalıntılarını takip ederken gösterdikleri hız ve performanstan dolayı tebrik ediyorum. Güvenlik güçlerine, kimsenin aşırı tepki vermesine veya aşırı tepki göstermesine izin vermemelerini özellikle vurguluyorum. Bizi düşmanımızdan ayıran husus, ilkelerimize olan bağlılığımızdır."

Provokasyon yapmayı amaçlayan devrik rejim güçlerinin peşini bırakmayacaklarını, onları mahkemeye çıkaracaklarını vurgulayan Şara, "Size şunu hatırlatırım, Allah, esirin mertebesini yetim ve yoksulun mertebesine eş tutmuştur. 'Onlar, kendi istekleri ne kadar çok olursa olsun, muhtaçlara, yetimlere ve esirlere yedirirler.' (Kur'an-ı Kerim ayeti). Allah, esiri iyilik ve merhamet gösterilecek bir konuma yerleştirmiştir. Bu nedenle esirin aşağılanması veya dövülmesi uygun değildir. Bu Allah'ın emrine ve ardından ülkenin yasalarına aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Lazkiye'de karışıklık! Türkiye'den Suriye açıklamasıLazkiye'de karışıklık! Türkiye'den Suriye açıklaması

"DEVLET TOPLUMSAL BARIŞIN GARANTÖRÜ OLMAYA DEVAM EDECEK"

Şara, silahı sadece devletin elinde toplama konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Sahil kesiminde çatışmaların yaşandığı bölgelerde yaşayan sivillerin korunmasının görevleri olduğuna işaret eden Şara, "Uğradığımız ihanete rağmen devlet toplumsal barışın garantörü olmaya devam edecek. Buna kimsenin dokunmasına izin vermeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Şara, çatışma bölgelerindeki tüm askeri birliklerden, yaşanan ihlallerin bir daha yaşanmaması için komutanların talimatlarına uyulmasını istedi.

Suriye'de orduyla Esad yanlıları arasında çatışma: 70 ölüSuriye'de orduyla Esad yanlıları arasında çatışma: 70 ölü

Suudi Arabistan’dan Suriye’deki saldırıya kınama!Suudi Arabistan’dan Suriye’deki saldırıya kınama!

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Gültepeli,BjK 1 ay önce Şikayet Et
    abd, olsaydı çokktaann askerlerini yığdıydı suriyeyee ya bizz neyii bekliyoruzz TSK MSB RTE REİS neyii bekliyoruzz
    Cevapla
  • Cui bono? 1 ay önce Şikayet Et
    Bölgemizde kim darbeden-işgalden kazandı?
    Cevapla
  • Böl-Sömür 1 ay önce Şikayet Et
    İsraili İngiltereyi bırakıp Etnik-Mezhep birbirleriyle didişen Müslümanlardan bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardımcınız olsun hak yolunda birlik ve beraberliğimizi daim etsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün mikropları temizleyin yoksa huzur bulamazsınız kardeşlerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa Ligi'nde peri masalı! Bodo Glimt, tarih yazıyor: Turnuva favorisine kabus oldular
Rusya'dan 'Taurus' uyarısı: Doğrudan savaşa dahil olurlar!