Hamas arabuluculardan gelen Gazze teklifini kabul etti
Hamas, Gazze'de ateşkes müzakerelerinin başlaması için arabuluculardan gelen teklifi kabul etti. Hamas ayrıca, ABD vatandaşı 1 İsrailli askeri serbest bırakacağını, daha önce ölen 4 esirin cesetlerini de teslim edeceğini açıkladı.
Hamas, Gazze'de ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılması için arabuluculardan teklif aldıkları ve bunu kabul ettiklerini açıkladı. Hamas ayrıca, ABD vatandaşı 1 İsrailli askeri serbest bırakacağını, 4 esirin daha cesetlerini teslim edeceğini belirtti.
Açıklamada, "Hamas, ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin müzakerelere başlamaya ve kapsamlı bir anlaşmaya varmaya tam olarak hazır olduğunu teyit ediyor; işgalcinin (İsrail'in) yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi çağrısında bulunuyor." denildi.
ABD'DEN YENİ TEKLİF
ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Katar'ın başkenti Doha'da devam eden görüşmelerde, Gazze'ye insani yardımın yeniden başlaması karşılığında sınırlı şekilde esir takasının gerçekleşmesi yönünde yeni bir teklif sundu. Teklife göre, ateşkesin 50 güne uzatılacağı ve karşılıklı serbest bırakılacak esir sayısının müzakerelere bağlı olacağı aktarıldı. Söz konusu teklifin, Gazze'de daha önce varılan ancak bir türlü ikinci aşaması uygulamaya alınmayan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşamasına ilişkin müzakereleri de içerdiği kaydedildi.
Gazze'de 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkes ve esir takası anlaşmasının 42 günlük birinci aşaması 2 Mart'ta sona ermişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail hükümeti, 3 Şubat'ta başlaması gereken ikinci aşama müzakerelerini engellemişti.
-
Misafir 25 dakika önce Şikayet Etİsraili sadece askeri olarak değil, ekonomik olarak da çökertmek lazım.Beğen
-
İso 1 saat önce Şikayet EtOoo ABD’li. leşlere. Hoolword merkezde MARTYRDOM. unutmayın HAA… unutursanız. Soytarı elon. Musluk.’lu. HIRSIZ. bedavacı katil TRAMPET. AF. ETMEZBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtHamas nedir ve Çanakkale'nin aslanları gibiBeğen Toplam 9 beğeni
-
trh 2 saat önce Şikayet EtBütün dünyanın israile yaptırım uygulaması tecrit etmesi gerekir. Bu yapılırsa paragöz yahudiler para kazanamayacağından o topraklardan defolur giderler.Beğen Toplam 3 beğeni
-
MaKuS 2 saat önce Şikayet EtCesaretleriyle Asrı Saadet Sultanlarına benzemeye çalışan ve Adalet Huzurunu yaşayan canım Ümmet kardeşlerime Hayr'lı Cuma İnşâAllâh . Afiyet ve Selâmetle . . .Beğen Toplam 12 beğeni