Sırbistan'da tarihinin en kalabalık protestosu! Yüz binler sokağa döküldü!

Sırbistan,1 Kasım 2024'te Novi Sad kentindeki tren istasyonu kazasının ardından en büyük protesto gösterilerinden birine sahne oldu.

GİRİŞ 16.03.2025 11:40 GÜNCELLEME 16.03.2025 11:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Sırbistan'da binlerce kişi geçen yıl kasım ayında Novi Sad şehrindeki tren istasyonunda 15 kişinin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle başkent Belgrad’da ‘ülke tarihinin en kalabalık protestosunu’ gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI VUCİC PROTESTO EDİLDİ!

Sırbistan'ın başkenti Belgrad, 1 Kasım 2024'te Novi Sad kentindeki tren istasyonu kazasının ardından en büyük protesto gösterilerinden birine sahne oldu. 100 binden fazla kişi, 4 aydır devam eden öğrenci gösterilerinden biri için daha Belgrad'da bir araya geldi. Sırbistan'ın farklı kentlerinden gelerek başkentte toplanan protestocular, pankart ve meşaleler ile Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic'i protesto etti.

15 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU!

Sırbistan İçişleri Bakanlığı protestocuların sayısının ulaştığı en yüksek seviyenin 107 bin olduğunu duyurdu. ‘15 kişi için ayın 15’inde’ başlıklı protesto kapsamında bir araya gelen binlerce kişi, yerel saatle 19.00’da Novi Sad şehrindeki trajedide hayatını kaybeden 15 kişi için 15 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Yunus 5 saat önce Şikayet Et
    Bosna katilleri sırplar
    Cevapla
  • Hamza 6 saat önce Şikayet Et
    Yaaa millet bi trenistasiyonu kazası yüzünden neler yapıyor bizim millet ????? Tırs
    Cevapla
  • Nurhayat 6 saat önce Şikayet Et
    Eğer olaysız provakasyonsuz yapıldı ise muhteşem..Türkiyede de sokak köpekleri için yapılmalı..
    Cevapla
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    Rusya Sırbistan'ı Karıştırıyor
    Cevapla
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    Rusya Sırbistan'ı Karıştırıyor.Sırplarda bu oyuna tıpış tıpış geliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın Ortadoğu Elçisi Steve Wittkopf'tan Yemen'deki katliam sonrası Hamas'a tehdit
Flaş kararın ardından Trump'a soğuk duş! Bunu beklemiyordu...