Eski İsrail Genelkurmay Başkanı şaşkına çevirdi: Hamas'ı takdir etmekten başka çaremiz yok
Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hamas'ın kendilerini uyuttuğunu belirterek bugüne kadar yaptıkları tüm tatbikatlarda 7 Ekim'de yaşananların yüzde 5'ini bile düşünemediklerini söyledi.
İsrail Ordu Radyosu, geçen günlerde Gazze sınırındaki Nir Oz yerleşiminde "7 Ekim soruşturmasını bölge sakinlerine sunan" İsrail eski Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, konuşması sırasındaki ses kayıtlarını yayımladı.
"HAMAS'I ÖVMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK"
İsrail'de 7 Ekim 2023'te görevde olan ve kısa bir süre önce görevini devreden eski Genelkurmay Başkanı Halevi, 7 Ekim'de Hamas'a karşı yenilgiyi kabul ederek, "Hamas bizi uyuttu. Yaptığımız tüm tatbikatlarda ve tartışmalarda, yaşananların yüzde 5'inin bile gerçekleşebileceğini düşünmemiştik. Karışıklıklar ve insani meselelerle bizi uyutan Hamas'ı övmekten başka çarem yok." ifadelerini kullandı.
İsrail ordusunun 7 Ekim soruşturmalarında Nir Oz yerleşimine ilişkin de değerlendirmeler yer almış, soruşturmanın çıktıları bölge sakinleriyle paylaşıldıktan sonra kamuoyuna açıklanmıştı.
Soruşturmada, bölgeye 7 Ekim'de özel kuvvet gönderilmediği, bölgedeki evlerin 6'sı hariç tamamına Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarının girdiği ve bölgeye İsrail ordusu takviyelerinin ancak olaylar bittikten 1 saat sonra ulaştığı ortaya çıkmıştı.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtDeccal Amerikanın askeri konuşmuş. Hepiniz cehenneme yolcusunuz bu değişmez.Beğen
-
Mehmet 1 ay önce Şikayet EtTakdir edersin tabi.hamasla beraber başardınız ve Gazze halkını bitirdiniz.gazaeyi tamamen bitirdiniz.size bir saldırı için neden gerekiyordu.onuda Hamas verdi zaten.olan gazzenin masum halkına olduBeğen
-
Sadi 1 ay önce Şikayet EtYalan..Beğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Ethamasın İsrail'le ortak hareket ettiğini düşünüyorum. yoksa bu kadar adilik bu kadar aniden ve ortaklaşa gelişemez benceBeğen
-
Recep- 1 ay önce Şikayet EtSiz şaşırın diyemi o kadar masum insan’ı katlettiniz. Hem bu dünya da gemde ahirrt te bu soy kırım’ın hesabını vereceksiniz .Beğen