Son dakika: İngiltere'den şaşırtan Gazze çıkışı!

Son dakika haberi... İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'in 15 gündür Gazze'ye yardım girişini engellediğini belirterek, "Bu, uluslararası hukukun ihlalidir." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 18.03.2025 07:19 GÜNCELLEME 18.03.2025 09:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Lammy, İngiltere Parlamentosunun Avam Kamarasında Kanada'da yapılan G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KABUL EDİLEMEZ"

Gazze'ye yardımların girişinin engellenmesini "kabul edilemez" olarak nitelendiren Lammy, "İnsani yardımlar siyasi bir araç olarak kullanılmamalıdır. İsrail hükümetini bu duruşunu değiştirmeye çağırıyoruz." dedi.

Lammy, Suriye'de geçiş sürecinin kapsayıcı olması gerektiğinin de altını çizerken ülkenin sahil bölgelerinde yaşanan olaylarla ilgili sorumluların hesap vermesi çağrısını tekrarladı.

Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Lammy, dondurulan Rus varlıklarıyla Ukrayna'nın borçlarının ödenmesi konusunda, "İngiltere'nin verdiği 2,26 milyar sterlinlik (Yaklaşık 107,5 milyar lira) kredinin 752 milyon sterlinlik (Yaklaşık 35 milyar lira) kısmı bu varlıklarla ödendi." açıklamasını yaptı.

Lammy, İsrail'in Gazze'ye yardımların girişini engellemesiyle ilgili soruya ise "Bu, uluslararası hukukun ihlalidir. İsrail'in kendi güvenliğini sağlamak hakkıdır ama Gazze'ye son yardım 15 gün önce girdi. Yardımların eksikliği kabul edilemez." yanıtını verdi.

Toplantıda üyelerin Ukrayna'ya destek vermek için ortak bir zeminde buluşabildiğini aktaran Lammy, Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes konusunun masada olduğunu dile getirdi.

Ukrayna'nın bir barış yapılması konusunda ciddi ve samimi olduğunu vurgulayan Lammy, "G7 müttefiklerimiz ve biz, Ukrayna'nın kendi özgürlüğünü savunmasına verilen sarsılmaz destek konusunda hemfikiriz. Ukrayna'nın barış arayışına destekte hemfikiriz. Bunların gerçekleşmesi için yapılacaklar konusunda da hemfikiriz." dedi.

Lammy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir karar vermesi gerektiğini belirterek, "Seçim yapması gereken Putin'dir. Sayın Putin, barış konusunda ciddi misiniz? Çatışmaları durduracak mısınız yoksa oyun oynamaya devam edip, Ukrayna'yı hırpalarken bir yandan da ateşkesten yana tavır mı alacaksınız? Sayın Putin'e uyarım şu, eğer ciddiyseniz koşulsuz ve tam bir ateşkesle bunu kanıtlayın." diye konuştu.

Putin'in ateşkesi kabul edeceği yönünde bir sinyal alamadığını da kaydeden Lammy, "G7 toplantısı, Rusya'yı ciddi şekilde müzakere yapmaya itecek enstrümanları hazırlamamız konusunda yardımcı oldu. Kremlin'i beklemeyeceğiz. Ateşkesi reddederlerse oynayacak daha çok kartımız var." ifadelerini kullandı.

Lammy, G7 toplantısında Rus enerji ve savunma sektörlerini hedef alacak yeni yaptırımları ele aldıklarını da ifade etti.

Ukrayna'nın ana gündem maddesi olduğu toplantıda Gazze'deki durumun da ele alındığını anlatan Lammy, esirlerin salıverilmesi ve insani yardımların Gazze'ye girişinin önemine işaret etti.

KAYNAK: AA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Kasap 7 saat önce Şikayet Et
    Ey itler ve dostları sizler için cehennemin kapıları daima açıktır hiç merak etmeyin Rabbülalemin in gazabıda yakındır inşallah
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 8 saat önce Şikayet Et
    Her gün bir müslüman ülkeyi tehdit edecek USA. Hepsi susacak onunla iş tutacak. Bu gün hep birden Tüm hava sahaları, petrol ihracatı, USA dan silah alımları, askerî faaliyetleri ithalat, ihracat derhal durdurulsun. Her gün eşkıylığını perçinletmenin ne anlamı var? Bir gün horoz gibi öl . İsrail'e desteği kesip İslam ülkelerine bulasmayana kadar.
    Cevapla
  • AB.İtibar 0 8 saat önce Şikayet Et
    Türkiye, Çin ve Rusya dahil İngiltere, Fransa ve Almanya'ya ya İsrail'e karşı soyırımı engelleme,koruma, insanı şartları sağlama için ortak operasyon yapmayı teklif etsin. Bu gün insanlığın mı, katliamın mı yanında duracaksınız , tarih not edecek demelidir. Dünya savaşı, dünya savaşı arkadaş. USA bölgeden defedilmelidir. Eşkıya buradan gitmeli. AB de yeniden eski itibarına döner.
    Cevapla
  • Cellat 8 saat önce Şikayet Et
    İngiltere sırada sen varsın kabusun olacagiz
    Cevapla
  • Fedai 9 saat önce Şikayet Et
    iki yüzlüler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
SON DAKİKA: Trump - Putin görüşmesi başladı! Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi
İsrail ateşkesi bozdu! İşte şimdiye kadar Filistin üzerinde kullandığı bütün silahlar...