Türkiye'den 'Suriye' kararı! Teklif, Şara yönetiminden geldi...

Türkiye'nin Suriye ordusuna gelişmiş saldırı ve savunma silahları tedarik etmeye başlayacağı ve üst düzey bir Türk subayının Suriye Savunma Bakanlığı'na askeri danışman olarak atanmasının planlandığı öğrenildi.

GİRİŞ 18.03.2025 08:07 GÜNCELLEME 18.03.2025 13:46
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Suriye'deki yeni yönetimi ülkenin demokratleştirilmesi ve bölgedeki terör varlığının sona erdirilmesi için destekleyen Türkiye, bu ülkeye gelişmiş saldırı ve savunma silahları tedarik etmeye hazırlanıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre üst düzey bir Türk subayının Suriye Savunma Bakanlığı'nda askeri danışman olarak görev yapması da planlanıyor. Öte yandan silah paketinin savaş uçakları, hava savunma sistemleri ve zırhlı araçları içerdiği bildiriliyor.

İLK TEKLİF SURİYE'DEN GELDİ

Türkiye, Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasında aktif rol oynayacak.

Konuyla ilgili teklif Şam yönetiminden gelirken Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, 4 Şubat'taki Ankara ziyaretinde bu konuyu tekrar gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Şara arasında yapılan görüşmede ortak yol haritası için bir yöntem üzerinde de anlaşıldığı öne sürüldü. 

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Misafir BÖRÜ 2 saat önce Şikayet Et
    müslüman müslanı katlediyor yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Kamil 2 saat önce Şikayet Et
    Omuzdan fırlatılan yerli Stinger füzelerimizi taşıyan askerleri çok dağınık koordineli şekilde mevzilendirmeliyiz . İsrail helikopter ve jet uçakları , milyonlarca $ Dolarlık pahalı füzelerini boş tepelere , vadilere ve kanyonlara savurlamaz . Biz vururuz , O vurmaya gelemez .
    Cevapla
  • Mizah 2 saat önce Şikayet Et
    Masada var mıyız :)))
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 2 saat önce Şikayet Et
    kral dan çok kralcısın Türk'ün kanıda korku yoktur çok şükür öyle de boş boş konuşmayla bu işler olmuyo bırak herkes kendi işini yapsın bizim ecdadımız Osmanlı' sen kimlerdensin KRAL
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Yahudilerle yapılacak savaşın ordusu kuruluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan dünyaya çağrı! İsrail çizgiyi iyice aştı
AK Parti'den 18 Mart'a özel video! Taburcu olmanın anlamını hiç düşündünüz mü?