Türkiye'den 'Suriye' kararı! Teklif, Şara yönetiminden geldi...

Türkiye'nin Suriye ordusuna gelişmiş saldırı ve savunma silahları tedarik etmeye başlayacağı ve üst düzey bir Türk subayının Suriye Savunma Bakanlığı'na askeri danışman olarak atanmasının planlandığı öğrenildi.

GİRİŞ 18.03.2025 08:07 GÜNCELLEME 18.03.2025 13:46
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Suriye'deki yeni yönetimi ülkenin demokratleştirilmesi ve bölgedeki terör varlığının sona erdirilmesi için destekleyen Türkiye, bu ülkeye gelişmiş saldırı ve savunma silahları tedarik etmeye hazırlanıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre üst düzey bir Türk subayının Suriye Savunma Bakanlığı'nda askeri danışman olarak görev yapması da planlanıyor. Öte yandan silah paketinin savaş uçakları, hava savunma sistemleri ve zırhlı araçları içerdiği bildiriliyor.

İLK TEKLİF SURİYE'DEN GELDİ

Türkiye, Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasında aktif rol oynayacak.

Konuyla ilgili teklif Şam yönetiminden gelirken Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, 4 Şubat'taki Ankara ziyaretinde bu konuyu tekrar gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Şara arasında yapılan görüşmede ortak yol haritası için bir yöntem üzerinde de anlaşıldığı öne sürüldü. 

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Hüseyin Hıra 2 saat önce Şikayet Et
    Büyük Osmanlı imparatorluğu hayaller ve Türkiye Cumhuriyeti hayaller ve zaferlerle kuruldu bunu mahşere kadar yaşatmak için İslam'ın son ordusu mutlak devreye girecek inşallah zafer inananların olacak.
    Cevapla
  • Akçaabatlıselçuk 2 saat önce Şikayet Et
    RESMİ ÜLKEYE SİLAH SATMAK SERBESTİR, ABD, İNGİLTERE, ALMANYA bize paramıza rağmen silah vermemesini biliyorsunuz,ŞİMDİ ÜLKEMİZ EN GELİŞMİŞ YAPIYOR,SATACAKTA İSTEDİĞİNE.İsrail ın kıvranması, korkması, ilerlemesi OLANLARIN BOZULMASI OLDU ŞİMDİ. samsun nakli kardeşim sen ne anlatıyorsun. Silah dinya ya satan ABD, İngiltere'ye bir bak
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    İsrail in sonu Suriye amik ovası
    Cevapla
  • İsrail yok edilsin 2 saat önce Şikayet Et
    Sadece Türkiye değil, İran, mısır, rusya, kuzey kore, çin, Arabistan, Avrupa ülkeleri, Güney Amerika ve Afrika ülkeleri ile kanada , avustralya, avusturya, gibi ülkelerde gazze, filistin, lübnan ve suriyeye silah para ve danışman yardımı yapsınlar.
    Cevapla
  • Muhtar 2 saat önce Şikayet Et
    S400 ler Suriye yolcusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Gazze'de katliam! Yüzlerce şehit ve yaralı var
İmamoğlu'nun tanığı da itiraf etti! Şaibeli diploma soruşturmasında yeni gelişme