Nerden tutsan elinde kalacak aday
- GİRİŞ18.03.2025 08:19
- GÜNCELLEME19.03.2025 09:23
CHP’ye göre Türkiye’nin en önemli sorunları; Ekrem İmamoğlu’nun olmayan seçimin CHP cumhurbaşkanı adayı olabilmesi, diplomasında pürüz çıkmaması, CHP’li belediyelerde usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına ve ihbarlarına karşın savcılıkların işlem yapmaması, Ekrem İmamoğlu’nun karşısına CHP içinden başka bir rakip çıkmaması ve 2023 Kasım ayında yapılan büyük kurultayın şaibe iddiaları ile iptal edilmemesi olarak sıralayabiliriz.
Sizce de çok yorulmadık mı?
Ya da çok sıkılmadık mı?
Açıkçası ben bu konuları konuşmaktan, tartışmaktan dolayı yorgun ve sıkkınım…
Türkiye’nin çevresinde olan biten gelişmeleri, sokaktaki hayat pahalılığına dair somut adımları, emeklilerin yaşam koşullarının daha iyi olmasını, Afrika, Türkistan coğrafyası ve Balkanlar’da atılan devasa adımların Türkiye’nin ekonomisine ve geleceğine olan katkılarını daha sık konuşmayı ve yazmayı tercih ederim.
Küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin, yürüyüşüne kimlerin hangi nedenlerle engeller koymaya çalıştıklarını konuşmayı daha yararlı bulurum.
Terörsüz Türkiye’nin açacağı yeni ufukların; kime yarar, kime büyük bir darbe olacağı konusunun daha sık gündemde kalmasını isterim.
Ama maalesef CHP, bize bu fırsatı vermiyor.
Küresel koalisyon da istemiyor ya da yeterince araştırma yapmamış….
Küreselcilerin Türkiye’deki iş birlikçileri arasındaki bazı muhalefet partilerinin başında gelen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, yani planlarını sekteye uğratan Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulabilmek için tüm gücüyle destek verecekleri isim oldukça sorunlu biri olarak belirlenmiş gibi gözüküyor...
Küreselciler de kendisini tercih etmeden önce; nereden tutarsanız elinizde kalma ihtimali güçlü olan bu ismi yeterince araştırmadıkları için pişmanlık duyup, halihazırda alternatiflerine bakıyor mudur?
Bence her iki sorunun da cevabı; ‘evet’…
Diploması şaibeli, irtibatlı olduğu kişiler ve yönettiği kurumlarda yolsuzluk ve usulsüzlük ile ilgili birçok dava ve soruşturma devam eden bir isim olması bakımından tutulması zor bir dal İmamoğlu…
Diploma konusu da kendi içinde neresinden bakarsan bak; istediğiniz kadar uğraşın yamuklukları düzeltmek çok mümkün gözükmüyor.
Zaten o kadar hukukçu (İmamoğlu’nun avukatları) toplanıp bir türlü tutarlı bir bakış ortaya koyamadı.
Lakin bir başka pürüz de yeterince araştırmadıkları Ekrem İmamoğlu’nun divan başkanı olduğu CHP Kurultayı’nın da iptal olma ihtimali bu araştırmaların neticelenmesini güçleştiriyor.
Yani Ekrem İmamoğlu aday olamazsa; onun mağduriyetini eline bavul olarak alması planlanan ‘Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olması’ tezi de kurultayın iptal olması ile suya düşebilir.
Yazık bu ülkeye nasıl bir muhalefete denk geldik…
Bunlar yüzünden adeta muhalefet uzmanı olduk çıktık.
Zaten bugünlerde bir aday arayışına girmenin çok da mantığı olmadığı gibi; vatandaş nezdinde sokakta böyle bir merak olmadığını gözlemliyorum.
CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR
Türkiye’nin ana muhalefet partisi veya cumhurbaşkanı aday adayı eğer bir yanlış yaptıysa, suç işlediyse gereğinin yapılmasından münezzeh mi?
Sizden ya da benden daha ayrıcalıklı mı?
Toplantılar nasıl finanse ediliyor?
Jet uçağı ile yapılan seyahatler, miting alanlarındaki sahne kurulumları, muhalif televizyon kanallarının yayınını kesip Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarını canlı yayınlaması karşılığında ödenen bedeller, salonların kira maliyetleri, salonda katılımcılara dağıtılan hediyeler bunların ödemeleri kim ya da hangi kurum tarafından gerçekleştiriliyor?
Ya da biraz daha somutlaştıralım.
CHP Genel Merkezi ödüyorsa, ön seçim için ülke turuna çıkmış bir aday adayının parti tarafından finanse edilmesi ne kadar doğru?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeniyorsa; İstanbulluların kaynaklarını kendi siyasi kariyer planında kullanmak hukuki ve ahlaki mi?
İBB’nin bu tarz konularda köşeye sıkıştığında ortaya attığı sponsorları var malum…
Sponsorlar karşılıyorsa, ne karşılığında sponsor olunuyor? Sponsorlar, başka işler için İBB’ye fatura kesiyor mu?
Bu soruların cevabının bulunması gerekir?
Yorumlar34