Gazze’de kanın akmasıyla Ben-Gvir yeniden Ulusal Güvenlik Bakanı oldu!
Gazze'ye saldırıların yeniden başlamasıyla birlikte Yahudi Gücü Partisi lideri aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir yeniden Ulusal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Aşırı sağcı Ben-Gvir ateşkes uygulamaya girince istifa etmişti.
The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail Başsavcısı Gali-Baharav-Miara’nın Ben-Gvir-in bakan olarak tekrar atanamayacağı yönündeki uyarılarına rağmen Ben -Gvir, bakanlığa geri dönüyor.
İKİ İSİM DAHA BAKANLIK KOLTUĞUNA DÖNECEK
İsrail Meclisinde (Knesset) bugün yapılacak oylama ile de Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir’in yanı sıra onunla beraber ayrılan Yitzhak Wasserlauf’un Necef ve Celile Kalkınma Bakanlığı ve Amichai Eliyahu’nun Miras Bakanlığına yeniden dönmesi bekleniyor.
İsrail Yüksek Mahkemesi, daha önce Ben-Gvir'in Ulusal Güvenlik Bakanı olarak yeniden atanmasını durduran bir ihtiyati tedbir kararı çıkarılması için yapılan başvuruyu reddetmişti.
ATEŞKES UYGULAMAYA GİRİNCE İSTİFA ETMİŞTİ
Aşırı sağcı Ben-Gvir, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına karşı olduğunu sık sık vurgulamış, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 19 Ocak'ta ise Yahudi Gücü Partisi'nden bakanlarla hükümetten istifa ettiğini duyurmuştu.
İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne saldırılara yeniden başlamasının ardından sosyal medya platformu X hesabından açıklama yapan Ben-Gvir, saldırıların başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etmişti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisi ve Itamar Ben-Gvir'in Yahudi Gücü Partisi'nden dün yapılan ortak açıklamada ise Ben-Gvir ile partisinin hükümete geri dönmesi yönünde anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.
-
Selim 3 saat önce Şikayet EtEy lanetliler siz hiç sırıtan iskelet gördünüzmü? Cehennem ateşi o iğrenç suratınızı yalayınca derisi dökülecek, dudaklarınız eriyecek dişleriniz ortaya çıkacak sırıtan iskelete döneceksiniz. Ölümmü? yoook öyle geberip kurtulmak. Derileriniz yenilenecek haydi baştan yine eriyecek. Sonsuza kadar böyle devam edecek...Siz devam edin böyle!Beğen
-
Selim 3 saat önce Şikayet EtGünaha girmeyeceğimi bilseydim sabaha kadar müslüman ülkelere beddua ederdim. Yetmez mi bu zillet esaret, onursuzluk, eziklik.Neyiniz var ki dünyada onu kaybetmemek için bunca kahredici zillete eyvallah çekiyorsunuz.Gazze halkı ölüyorda biz ölmeyecek miyiz ve rabbim bizleri nasıl karşılayacak hiç mi düşünmüyoruz?Bu büyük sınav, arkasından gelecek olan büyük bir gazabın habercisi olabilirBeğen
-
Coskun Yılmaz 3 saat önce Şikayet EtBu soytarıda tam bir katil bakışı var..Beğen
-
Ahmed 4 saat önce Şikayet EtCehennem kütükleri, Yüce Rabbimiz sizlere yaptıklarınızın karşılığını dünya'da en tez zamanda versin, Ahirette de sonsuz azab zaten sizi bekliyor.Beğen
-
Misafir 4 saat önce Şikayet EtLanetli yahudiler Allahın gazabı en yakon zamanda üzerine yağsınBeğen