Irak hükümeti iddiaları yalanladı! “Husiler Irak'ta eğitilmiyor”

Yemen’deki Husilerin Irak’ta bir kampta eğitim aldığına ilişkin iddialar üzerine Irak Güvenlik Medya Ağı üzerinden açıklamalarda bulunan Irak hükümeti iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 21.03.2025 14:14 GÜNCELLEME 21.03.2025 14:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yemen’deki Husilerin Irak’ta bir kampta eğitim aldığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Medya kuruluşları tarafından yayınlanan haberlerin tamamen asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın kuruluşlarının daha dikkatli olması çağrısında bulunuldu. Açıklamada ayrıca Irak güvenlik güçlerinin ülke sınırlarını sıkı bir şekilde denetlediği ve Irak topraklarının herhangi bir yabancı grup tarafından askeri veya eğitim amaçlı kullanılmasına kesinlikle izin verilmediği vurgulandı.

EĞİTİM KAMPI İDDİASI

ABD’li Foreign Policy dergisinde dün yer alan bir raporda, Irak’taki İran yanlısı Şii Haşdi Şabi güçlerinin bazı unsurlarının Yemen’de Husilere destek verdiği öne sürüldü. Raporda, Husilerin Irak’ın Diyala vilayetindeki Halis ilçesinde Haşdi Şabi kampında insansız hava aracı ve patlayıcı düzenekleri üzerine özel eğitimden geçtiği iddia edildi. Raporda ayrıca, Husilerin Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir merkezi ofislerinin yanı sıra, Kerkük ve güneyde daha küçük ofislerinin bulunduğunu iddia edildi.

ABD’DEN İRAN’A DESTEĞİ DURDURUN ÇAĞRISI

Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki İsrail bağlantılı gemilere saldırıları nedeniyle ABD Husilere yönelik operasyon başlatmış, başkent Sana'daki saldırılarda en az 53 kişi ölmüştü. İran’ı suçlayan ABD Başkanı Marco Rubio, "İran, Husilere sağlamaya devam ettiği her türlü yardımdan sorumlu tutulacak" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Harakan 4 hafta önce Şikayet Et
    çok mu korktunuz
    Cevapla
  • harun biçer 4 hafta önce Şikayet Et
    niye korkuyonuz burda egitiliyordesenize yoksabilediyin
    Cevapla
  • Mizah 4 hafta önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail dalacak yer arıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Soykırımcı işgalci katiller sürüsü nerede eğitiliyor asıl alçaklık zalimlik burada yazıklar olsun tüm alçaklara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Oyuncu Sevil Akdağ arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
11 ili şaha kaldıracak  394 milyar liralık proje! Resmen start verildi