Putin'den Grönland açıklaması: ABD'nin ciddi planları var

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Grönland'a yönelik adımlarının tarihsel köklere sahip olduğunu belirterek, "Bunun, yeni ABD yönetiminin abartılı bir konuşması olduğuna inanmak çok yanlış. ABD'nin Grönland için ciddi planları var." dedi.

Putin'den Grönland açıklaması: ABD'nin ciddi planları var
Putin'den Grönland açıklaması: ABD'nin ciddi planları var
GİRİŞ 28.03.2025 07:16 GÜNCELLEME 28.03.2025 08:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Murmansk şehrinde düzenlenen Uluslararası Arktik Forumu'nda konuştu.

Kuzey Deniz Yolu üzerinden nakliye hacminin son 10 yılda yaklaşık 9 kat arttığına işaret eden Putin, söz konusu güzergah üzerinden 2030 itibarıyla yılda 70 ila 100 milyon ton sevkiyat gerçekleşmesinin planlandığını söyledi.

Putin, Arktik bölgesinde dost ülkelerle ortak projeler geliştirmek istediklerini, Batılı ülkelere de kapılarının açık olduğunu dile getirdi.

Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik çatışmacı tutumu nedeniyle Arktik'teki işbirliği olanaklarının zarar gördüğünü belirten Putin, "Rusya, Arktik bölgesinde kimseyi tehdit etmiyor ancak buradaki egemenliğini savunmaya da hazırdır." dedi.

ABD'nin Grönland konusunda son dönemde attığı adımları değerlendiren Putin, "Bu planlar, uzun süredir devam eden tarihsel köklere sahiptir. ABD'nin Arktik bölgesinde jeostratejik, askeri, siyasi ve ekonomik çıkarlarını sistematik olarak öncelemeye devam edeceği açıktır." diye konuştu.

Putin, gelişmelerin ABD ile Grönland arasında olduğuna ve Rusya'yı ilgilendirmediğine de işaret ederek, "Bunun, yeni ABD yönetiminin abartılı bir konuşması olduğuna inanmak çok yanlış. ABD'nin Grönland için ciddi planları var." ifadesini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 2 gün önce Şikayet Et
    Çin’in ekonomik olarak büyümesini kontrol altına almanın tek yolu, enerji kaynaklarına ulaşımını kontrol altına almak olarak görülüyor. Bu durumda geriye Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaosa sürüklenmesi.
    Cevapla
  • Y.A 2 gün önce Şikayet Et
    bu arkadaşlar bir şeyler üzerine anlaşmış.. Putin bu açıklamayı boşuna yapmaz.
    Cevapla
  • Ü.Ç 2 gün önce Şikayet Et
    Al gülüm ver gülüm. Sen Ukrayna'ya çökmeme göz yum, ben de senin çökeceğin yerlere karışmayayım, kurtlar sofrası.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Volkan Konak hayatını kaybetti: Sahnede kalp krizi geçirmişti!
Azerbaycan son dakika duyurdu! Ermenistan'dan yeni provokasyon! Ordu harekete geçti