İsrail'den Suriye kararı: Geri adım attı

İsrail hükümeti, Suriye'deki Dürzilere işgal altındaki Golan Tepeleri'nde çalışmak için giriş izni verilmesi planından geri adım attı.

İsrail'den Suriye kararı: Geri adım attı
İsrail'den Suriye kararı: Geri adım attı
GİRİŞ 02.04.2025 19:13 GÜNCELLEME 02.04.2025 21:01
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın duyurduğu, Suriyeli Dürzilerin işgal altındaki bölgede tarım ve inşaat işlerinde çalışmasına izin verilmesi planı yürürlüğe girmeden iptal edildi.

Haberde, Suriye'deki Dürzileri işgal altındaki Golan Tepeleri'ne getirmek için yapılan ve ileri aşamaya gelen hazırlıkların Tel Aviv yönetiminden gelen kararla durdurulduğu aktarıldı.

İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ DÜRZİLERİ YANINA ÇEKME ÇABALARI

İsrail'in, Suriye'deki Dürzileri yanına çekme çabaları kapsamında son dönemde attığı adımlar dikkat çekiyor.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, 9 Mart'ta Suriyeli Dürzilerin işgal altında tutulan Golan Tepeleri'nde çalışmaları için girişlerine izin vereceklerini duyurmuştu.

Hükümet ise uluslararası hukuka göre Suriye toprağı olan Golan Tepelerindeki Dürzi ve Çerkez topluluklarına, 1 milyar doların üzerinde 5 yıllık yatırım paketi açıklamıştı.

Öte yandan Suriye'deki Dürzi topluluğundan yaklaşık 100 kişilik bir heyet ise 52 yıl aradan sonra ilk kez mart ortasında İsrail'e ziyarette bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 36
  • Hulusi Armaca 3 hafta önce Şikayet Et
    Suriye ile bir anlaşma yapalım. onlar bize petrolü vergisiz ,tl karşılığı , içsatışı yapıyormuş gibi versin , dolar baskısından önemli oranda kurtuluruz .20 yıl sonunda Suriyede petrol biter ,biz ise o zamana kadar toryum reaktörlerini üretmiş faaliyete sokmuş oluruz. Suriyenin iyiliği karşısında bizde Suriyede bedavaya toryum reaktörleri kurar toryum yakıtını da vergisiz veririz, nasl
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    imhası kolay llacak israilin inşallah
    Cevapla
  • dersaadet 3 hafta önce Şikayet Et
    bu adamlar golan tepelerinde ve suriyede işgaletttikleri yerlerde kalıcı olacaklar heralde . bizde ve suriyede askeri alt yapıyı tamamladığımızda israili buralardan çıkarabilecekmiyiz , vahim durum
    Cevapla
  • Berk 3 hafta önce Şikayet Et
    Kafir ancak kafirin dostudur, kafirden muslumana dost ve arkadas olmaz
    Cevapla
  • Urfalı 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail yalnızca iç karışıklığın olduğu ülkeler üzerinde hegemonya kurabilir, Suriye halkı birlik olursa ne İsrail ne ABD birşey yapabilir zaten açık alanda Suriyelilerle çatışmak şöyle dursun yüz yüze bile gelemez İsrail askeri, biraz daha karıştırmak istemiştir Suriye'yi ve Türkiyeyi uygun zamanı kolluyordur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'nun karartılan toplantısı ifşa oldu! Bavul bavul götürdüler
Trump'tan Suudi Arabistan'a dev teklif! 100 milyar dolar iddiası