ABD, Fransa'nın Filistin açıklamasını yorumsuz bıraktı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Filistin devletini tanıyabileceklerine yönelik açıklamasıyla ilgili soruyu geçiştirdi.

ABD, Fransa'nın Filistin açıklamasını yorumsuz bıraktı
ABD, Fransa'nın Filistin açıklamasını yorumsuz bıraktı
GİRİŞ 11.04.2025 02:49 GÜNCELLEME 11.04.2025 02:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bruce, Washington'da düzenlenen günlük basın toplantısında, gazetecilerin Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili sorularını cevapladı. Macron'un, gelecek aylarda Filistin devletini tanıyabileceklerine dair sözleriyle ilgili Bruce, "Elbette, Fransız hükümetinin açıklamalarıyla ilgili olarak atıfta bulunduğunuz raporların farkında olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.

Bruce, konuyla ilgili daha fazla yorum yapmak yerine ABD'nin, bundan sonra da tüm esirleri geri getirmek için "İsrail'in yanında kararlı bir şekilde" durmaya devam edeceğini belirtti.

"Hamas'ın yenilgisi, çığır açan İbrahim Anlaşmaları ve yıkıcı 7 Ekim saldırıları Orta Doğu'yu sonsuza dek değiştirdi." şeklinde konuşan Bruce, "Gazzeliler ve Filistinliler için nihayetinde daha iyi bir yaşamla sonuçlanacak yeni politika reçeteleri keşfetmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 9 Nisan'da, gelecek aylarda Filistin devletini tanıyabileceklerini ve bunun haziran ayında eş başkanlık edeceği iki devletli çözüme ilişkin uluslararası konferans kapsamında olabileceğini açıklamıştı.

Macron, Mısır'a yaptığı 2 günlük ziyaretin ardından France 5 kanalına verdiği röportajda, "(Filistin'i) tanımaya doğru ilerlemeliyiz ve önümüzdeki aylarda buna varabiliriz." demişti.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Mehmet Emin 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD'nin eteğine yapışan Küçük ülke masada bende varım demeye çalışıyor. Cevap bile verilmeyip geçiştiriliyor.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 hafta önce Şikayet Et
    BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI Dünya ülkeleri FİLİSTİNİ tanımalı İsrailin ve ABDnin amacı Suriyenin işgali gibi gösterip FİLiSTİN işgalini unutturup SURİYE ÜZERİNDE PAZARLIK YAPNAK FİLİSTİNi GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜP İLHAK EDİP OIRTADAN KALDIRMAKTIR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası’nın hamlesi piyasaları nasıl etkileyecek?
DEVA Partisi'nden bomba 'CHP' itirafı: En büyük hatamız oldu!