Netanyahu: İki büyük ülkeyle Gazzelileri kabul etmesi için görüşüyoruz
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Güvenlik Kabinesi'nde yaptığı açıklamada, gönüllü olarak göç edecek çok sayıda Gazzeliyi kabul etmek üzere iki büyük ülkeyle müzakerelerin sürdüğünü söyledi. Netanyahu, ülke isimleri zikretmedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD dönüşü Güvenlik Kabinesi'ni topladı.
ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşme hakkında yakın çalışma arkadaşlarını bilgilendiren Netantahu, tüm Gazzelilerin sürgün edilmesinin önünü açacak bir gelişmeyi Güvenlik Kabinesi'yle paylaştı.
İsrail Başbakanı Netanyahu, gönüllü olarak göç edecek çok sayıda Gazzeliyi kabul etmek üzere iki büyük ülkeyle müzakerelerin sürdüğünü söyledi. Netanyahu, ülke isimleri zikretmedi.
TRUMP'LA GAZZE GÖRÜŞMESİ
ABD'ye yaptığı ziyarette Trump ile Gazze'nin durumunu ve İsrail'le Hamas arasındaki çatışmayı görüşen Netanyahu, ABD ve İsrail'in çok sayıda Gazzeliyi kabul etme olasılığı konusunda ülkelerle görüşmeler yürüttüğünü söyleyerek, "Hem Hamas'ı yok etmeye hem de tüm rehineleri kurtarmaya kararlıyız." demişti.
TRUMP'IN GAZZE PLANI
Trump, "ABD Başkanı" olarak göreve başladıktan kısa bir süre sonra, Gazze'nin yönetimini devralacaklarını, burayı bir "tatil cenneti"ne dönüştüreceklerini ve Gazzelileri de başka ülkelere gönderileceklerini söylemişti.
Bu kapsamda o dönem basına yansıyan iddialarda; Amerikalı yetkililerin Sudan, Somali ve Somali'den 1991'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland'le Gazzelilerin buraya gönderilmesiyle ilgili görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti.
Endonezya: Filistinlileri ülkemize kabul etmeye hazırız
Geçtiğimiz günlerde de Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto, ülkesinin, yaralılara öncelik verilecek şekilde ilk aşamada yaklaşık 1000 Filistinliyi geçici kabul etmeye hazır olduğunu dile getirmişti.
-
Hakan TAŞÇI 1 hafta önce Şikayet EtFİLİSTİNLİLER Vatanlarını canları ile savunuyorlar.İmanı olnayan abd ve israil topuna tüfeğine bombasına güvenme. Böbürlenip yenilmez sanılan nice kavimler geldi geçti dünyadan.Hepside yokoldu.İnananlar için ALLAH YETER HASBİNALLAHİ VEL NİMEL VEKİL MÜLK ALLAHINDIR Zafer FİLİSTİNLİLERİNDİR İNŞALLAH Filistinliler topraklarından çıkmayacak.GAZZE FİLİSTİNLİLERİNDİR.FİLİSTİN YAHUDİLERİN OLMBeğen Toplam 1 beğeni