Rusya'dan "Çinli askerler Ukrayna'da savaşıyor" iddialasına yalanlama

Rusya, orduda Ukraynalılara karşı savaşan Çin vatandaşlarının bulunduğuna yönelik iddiaları yalanladı. ABD'li yetkililer ise Rus ordusunda "Çinli paralı askerler" bulunduğunu söyledi.

Rusya'dan "Çinli askerler Ukrayna'da savaşıyor" iddialasına yalanlama
Rusya'dan "Çinli askerler Ukrayna'da savaşıyor" iddialasına yalanlama
GİRİŞ 12.04.2025 13:07 GÜNCELLEME 12.04.2025 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'dan Çin vatandaşlarının Ukrayna'da savaştığına ilişkin iddialara açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, "Kibarca söylemek gerekirse gerçeklikten bu kadar uzak bir şey olamaz. Çin'in Ukrayna'da çözüm konusundaki tutumu oldukça dengeli ve bunun için dostlarımıza minnettarız." ifadesini kullandı.

Zelenskiy: Ukraynalılara karşı savaşan 155 Çin vatandaşı varZelenskiy: Ukraynalılara karşı savaşan 155 Çin vatandaşı var

Reuters haber ajansının 2 ABD'li yetkiliye ve Batılı eski bir istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberde, Ukrayna'ya karşı Rus ordusunda savaşan yaklaşık 200 Çin vatandaşının, Çin hükümetiyle bağlantısı olmayan "paralı askerler" olduğu belirtildi. ABD'li yetkililer, Çinli askerlerin asgari düzeyde eğitim almış gibi göründüğünü ve Rusya'nın askeri operasyonları üzerinde dikkate alınacak bir etkiye sahip olmadıklarını ifade etti. Ancak ismi açıklanmayan istihbarat yetkilisi ise savaş taktiklerini gözlemlemek amacıyla Rusya'ya ait mevzilere yakın noktada Pekin'in onayını alan Çinli askeri yetkililer bulunduğunu söyledi.

Çin yalanlamıştı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 8 Nisan'da Ukrayna'ya karşı Rus ordusunda savaşan 2 Çin vatandaşının esir alındığını duyurmuş, 9 Nisan'da ise Rus ordusunda 155 Çin vatandaşının savaştığını iddia etmişti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian ise Zelenskiy'nin açıklamasının "temelsiz" olduğunu ifade etmişti. Lin, Çin hükümetinin vatandaşlarından her zaman silahlı çatışma bölgelerinden uzak durmalarını ve "özellikle herhangi bir tarafın askeri operasyonlarına katılmaktan kaçınmalarını" istediğini vurgulamıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • ÏBO WÏENNNNNN 3 gün önce Şikayet Et
    Ne fark ediyorki senin ülkende yokmu sanki başka ülke vatandaşları allahın siyonist zelenskisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Önerge kabul edildi! TBMM'de zirai don komisyonu kuruldu
Osimhen tahtını sağlama aldı! Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum