ABD'de bakanlık kanıt sunamadı! Rümeysa Öztürk için yeni hamle

ABD'de Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle sınır dışı edilmek istenen öğrenci Rümeysa Öztürk'ün davası devam ediyor. Bu kez Louisiana'da Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptaline karşı açtığı dava için duruşma yapılacak.

GİRİŞ 17.04.2025 03:10 GÜNCELLEME 17.04.2025 09:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümesya Öztürk, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle, 25 Mart'ta gözaltına alınmıştı.

BAKANLIK ÖZTÜRK'ÜN ALEYHİNDE KANIT SUNAMADI

Louisiana eyaletindeki göçmenlik mahkemesi, öğrenci vizesinin iptaline karşı Öztürk'ün başvurusunu inceleyecek.

Dışişleri ve İç Güvenlik Bakanlıkları, Öztürk'ün üniversite eylemlerine katıldığı ya da Yahudi karşıtı eylemde bulunduğuna dair kanıt sunamadı.

VİZE İPTALİNE KARŞI ÖZTÜRK'ÜN BAŞVURUSU İNCELENECEK

ABD Anayasası'nın Birinci Ek Maddesi ifade özgürlüğünü güvence altına alıyor.

Bu sebeple, sadece Filistin'e destek veren bir makaleyi imzalayan Rümeysa Öztürk'ün vizesinin iptalinin yasalara aykırı olduğu görüşü hukukçularda ağırlık kazanıyor.

ÖZTÜRK'ÜN GÖZALTINA ALINMASI SKANDALI

Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesinde doktora yapan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk, 25 Mart akşamı arkadaşlarıyla iftara giderken yüzleri maskeli 6 Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlisi tarafından gözaltına alınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptal edildiğini ve sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

Rubio, "Hamas destekçisi" ve (İsrail karşıtı) "deliler" olarak nitelediği 300'den fazla yabancı öğrencinin vizesinin iptal edildiğini belirtmişti.

ABD'de federal yargıç, ICE görevlilerince gözaltına alınan Türk öğrenci Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı almıştı.

Massachusetts Bölge Yargıcı Denise Casper, 4 Nisan Cuma geç saatlerde avukatların dilekçelerini incelemesinin ardından hazırladığı raporda, Louisiana'da tutulan Öztürk'ün yargılanmasının Vermont eyaletinde yapılmasının uygun olduğunu belirtmişti.

Casper, kararına gerekçe olarak Öztürk'ün avukatlarının 25 Mart gecesi mahkemeye dilekçe sunduğu saatlerde Türk öğrencinin ICE görevlileri tarafından Vermont'ta tutulması ve henüz Louisiana'ya transfer edilmemiş olmasını göstermişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • sum 2 gün önce Şikayet Et
    ne özgürlük kendi madde koyuyor kendi uymuyor bunlar yahudiye çalışıyor kendileride hangi dinden belli değil
    Cevapla
  • Paol 2 gün önce Şikayet Et
    Terörist başı abdye gitmeyin kardeşim. Git master mi yapacaksin yüksek lisans mi, doktorami yap başka ülkede
    Cevapla
  • Hamza 2 gün önce Şikayet Et
    hani bizde tutuklanıp kodese gönderilen kavala, teröristler, daha niceleri için abd-avrupa, adileri bunlar derhal kodesten çıkmalılar, özgürlükleri kısıtlandı diyorlar ya ne oldu şimdi, işinize geldiği gibi hareket ediyorsunuz, yazıklar olsun size, sizin cezanızı yüceler yücesi Allah kesecek.
    Cevapla
  • Yorum 2 gün önce Şikayet Et
    Özgürlükler ülkesi abd, fırsatlar ülkesi abd söylemlerinin PALAVRA olduğu anlaşılmıştır.
    Cevapla
  • never 2 gün önce Şikayet Et
    aklı olan abd de bulunur mu yahu?.. ne işiniz var abd de? gidin asyaya. avrupa ve abd bitmiş yahu. ne bekliyorsunuz bunlardan anlamadım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 'bu bir beka sorunudur' diyerek duyurdu: Savaştan daha büyük tehdit!
İBB'nin şov yaparak kaderine terk ettiği projenin aslı Fatih Belediyesi'ne emanet