ABD'de bakanlık kanıt sunamadı! Rümeysa Öztürk için yeni hamle
ABD'de Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle sınır dışı edilmek istenen öğrenci Rümeysa Öztürk'ün davası devam ediyor. Bu kez Louisiana'da Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptaline karşı açtığı dava için duruşma yapılacak.
Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümesya Öztürk, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle, 25 Mart'ta gözaltına alınmıştı.
BAKANLIK ÖZTÜRK'ÜN ALEYHİNDE KANIT SUNAMADI
Louisiana eyaletindeki göçmenlik mahkemesi, öğrenci vizesinin iptaline karşı Öztürk'ün başvurusunu inceleyecek.
Dışişleri ve İç Güvenlik Bakanlıkları, Öztürk'ün üniversite eylemlerine katıldığı ya da Yahudi karşıtı eylemde bulunduğuna dair kanıt sunamadı.
VİZE İPTALİNE KARŞI ÖZTÜRK'ÜN BAŞVURUSU İNCELENECEK
ABD Anayasası'nın Birinci Ek Maddesi ifade özgürlüğünü güvence altına alıyor.
Bu sebeple, sadece Filistin'e destek veren bir makaleyi imzalayan Rümeysa Öztürk'ün vizesinin iptalinin yasalara aykırı olduğu görüşü hukukçularda ağırlık kazanıyor.
ÖZTÜRK'ÜN GÖZALTINA ALINMASI SKANDALI
Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesinde doktora yapan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk, 25 Mart akşamı arkadaşlarıyla iftara giderken yüzleri maskeli 6 Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlisi tarafından gözaltına alınmıştı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptal edildiğini ve sınır dışı edileceğini açıklamıştı.
Rubio, "Hamas destekçisi" ve (İsrail karşıtı) "deliler" olarak nitelediği 300'den fazla yabancı öğrencinin vizesinin iptal edildiğini belirtmişti.
ABD'de federal yargıç, ICE görevlilerince gözaltına alınan Türk öğrenci Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı almıştı.
Massachusetts Bölge Yargıcı Denise Casper, 4 Nisan Cuma geç saatlerde avukatların dilekçelerini incelemesinin ardından hazırladığı raporda, Louisiana'da tutulan Öztürk'ün yargılanmasının Vermont eyaletinde yapılmasının uygun olduğunu belirtmişti.
Casper, kararına gerekçe olarak Öztürk'ün avukatlarının 25 Mart gecesi mahkemeye dilekçe sunduğu saatlerde Türk öğrencinin ICE görevlileri tarafından Vermont'ta tutulması ve henüz Louisiana'ya transfer edilmemiş olmasını göstermişti.
-
sum 2 gün önce Şikayet Etne özgürlük kendi madde koyuyor kendi uymuyor bunlar yahudiye çalışıyor kendileride hangi dinden belli değilBeğen
-
Paol 2 gün önce Şikayet EtTerörist başı abdye gitmeyin kardeşim. Git master mi yapacaksin yüksek lisans mi, doktorami yap başka ülkedeBeğen
-
Hamza 2 gün önce Şikayet Ethani bizde tutuklanıp kodese gönderilen kavala, teröristler, daha niceleri için abd-avrupa, adileri bunlar derhal kodesten çıkmalılar, özgürlükleri kısıtlandı diyorlar ya ne oldu şimdi, işinize geldiği gibi hareket ediyorsunuz, yazıklar olsun size, sizin cezanızı yüceler yücesi Allah kesecek.Beğen
-
Yorum 2 gün önce Şikayet EtÖzgürlükler ülkesi abd, fırsatlar ülkesi abd söylemlerinin PALAVRA olduğu anlaşılmıştır.Beğen
-
never 2 gün önce Şikayet Etaklı olan abd de bulunur mu yahu?.. ne işiniz var abd de? gidin asyaya. avrupa ve abd bitmiş yahu. ne bekliyorsunuz bunlardan anlamadım..Beğen