ABD'den son dakika Yemen kararı! Resmen duyurdular...
Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanlığı, Husilere mali destek verdiği gerekçesiyle Uluslararası Yemen Bankasını yaptırım listesine aldığını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, İran'daki Yemen destekli Husilere mali destek verdiği öne sürülerek Uluslararası Yemen Bankasıyla ilgili yeni bir karar alındığı belirtildi.
ABD, ULUSLARARASI YEMEN BANKASI VE ÇALIŞANLARINI YAPTIRIM LİSTESİNE EKLEDİ
Açıklamada, Uluslararası Yemen Bankası ve bankadaki üst düzey bazı yöneticilerin ABD'nin yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.
Kemal Hüseyin El Cebri, Ahmed Sabit Numan El-Absi ve Abdülkadir Ali Bazara isimli üst düzey yöneticilerin yaptırım listesine alındığı belirtilen açıklamada, şu ifade yer aldı:
"Bu eylem, ABD hükümetinin Kızıldeniz'deki ticari gemiciliğe yönelik İran destekli Husi saldırılarını önlemeye ve küresel ticaret için bu kritik su yollarını korumaya yönelik çabalarının bir parçasıdır."
KIZILDENİZ'DE ABD-YEMEN GERİLİMİ
ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten kısa süre sonra Husileri yeniden "yabancı terör örgütleri" listesine eklemişti.
Husiler, 7 Mart'ta yaptıkları açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdıklarını, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurmuştu.
ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini açıklamıştı.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi de ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını söylemişti.
-
Yunak 1 gün önce Şikayet EtTerörün Baş Aktörü Abd İngiltere Ortadoguyu Afrikayi Yaşayamaz Hale Getirenler Sizsiniz Zalimler Elbete Sizin de Sonunuz GelecekBeğen Toplam 2 beğeni
-
TRT izleyen KÖYLÜ 1 gün önce Şikayet EtElbet dedelerinizin akibeti sizleride bulacaktır. Günümüz dünyasının insanlarına yaptığınız ZULÜM ve SOYKIRIM'ların sonu gelecektir, ancak Cehennemdeki kalış sürenizin sonu hiç gelmeteceltir. LÂ GALİBE İLLALLAHBeğen Toplam 5 beğeni
-
Mustafa 1 gün önce Şikayet Eteyyyy Amerika sende Yahudi terörüne yardım ediyorsun amerikanın haricinde diğer devletleri enayı yerine koymayınBeğen
-
HIDIR BUDUR 1 gün önce Şikayet EtGözü dönmüş ABD, emperyalizm ve İsrail politikacılarının " Armegedon, Vadedilmiş topraklar, Tanrıyı kıyamete zorlama, bir damla petrol bir bardak kandan değerlidir, silah baronları için dünyayı ateşe vermeleri" bir yanda, diğer yanda da “ALLAH BANA YETER “ diyen imanlı Filistinli / HUSİLİ gençler.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 gün önce Şikayet Etinşaallah yıkilişi Sovyetler gibi olup tarihe gömulsunBeğen Toplam 2 beğeni