Gazzeli çocuğun "haykıran portresi" yılın fotoğrafı seçildi
Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü’nü bu yıl İsrail saldırısında iki kolunu kaybeden 9 yaşındaki Filistinli Mahmud Acur’un portresi kazandı. Fotoğraf yine Filistinli fotoğrafçı Samar Abu Elouf tarafından çekildi.

Samar Abu Elouf’un The New York Times gazetesi için çektiği fotoğraf Gazze’deki bir İsrail saldırısından kaçarken ağır yaralanan Mahmoud Ajjour adlı küçük çocuğun çektiği acıları yansıtıyor.
Gazzeli Mahmud’un geçen yıl Mart ayında İsrail saldırıları esnasında meydana gelen patlamada bir kolu koptu, diğer kolu ise sakat kaldı. Mahmud Acur daha sonra Katar’a tahliye edilerek tedavi altına alındı. Artık Doha’da yaşayan Mahmud’un her iki kolu da ampüte edildi.
Fotoğrafçı Abu Elouf ise Aralık 2023’te Gazze’den Doha’ya tahliye edilmesinden bu yana Mahmoud gibi yurtdışında tedavi arayan kişilerin deneyimlerini belgeliyor. Elouf, dokuz yaşındaki Mahmud’un portresini çektiği esnada annesiyle sohbet ettiğini belirtti ve “Annesinin bana anlattığı en zor anlardan biri, Mahmud’un ilk kez kollarının kesildiğini fark ettikten sonra annesine söylediği ilk cümleydi. Mahmud annesine ilk olarak ‘Sana artık nasıl sarılabileceğim?’ diye sormuş.” ifadelerini kullandı.
Amsterdam merkezli bir kuruluş olan World Press Photo’nun genel müdürü Joumana El Zein Khoury, görüntüyü sessiz ancak derinden etkili olarak tanımladı. Jüri, fotoğrafın güçlü kompozisyonunu ve ışığa gösterdiği özenin yanısıra özellikle de dokuz yaşındaki Filistinli bir çocuğun geleceğinin sorgulanmasını övdü.
Dünya Basın Fotoğrafı Yarışması 70 yıldır foto muhabirliğini onurlandırmaya devam ediyor. Bu yılki yarışmaya 141 ülkedeki fotoğrafçılardan en az 59 bin başvurunun geldiği açıklandı.
-
Umutsuz 12 saat önce Şikayet EtVerdikleri ödüller o çocuğun kollarını ve hayatını geri verecek mi ölenleri yıkılan yuvaları yerine koyabilecek mi ödül vermişler neye yararBeğen
-
Y.A 1 gün önce Şikayet Etuzay çağının ifşa fotoğrafı. Ey insanlık varsa cehren UTAN eserinden.Beğen
-
Van Gölü 1 gün önce Şikayet Etİki milyar Müslüman nerede bu yavruların hesabın Allah bizlerden soracak uyan ey gafletten uyan zevk ve batı düşkünü müslümanBeğen Toplam 16 beğeni
-
Umut 1 gün önce Şikayet EtOnlarda huydur önce yıkarlar sonra heykel fotoğraf veya müze ile ölümsüzleştirirler.Dünya basın ödülüymüş bu ödülü kim veriyor bunları yaşatanlar veriyor.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Vatandaş 1 gün önce Şikayet EtÇocuk İnşallah öbür dünyada rahat edersinBeğen Toplam 1 beğeni