Esed tüm parasını nasıl kaçırdı? İşte detaylar...
Suriye'nin devrik diktatörü Beşşar Esed'in son günlerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.
İngiliz Reuters ajansının özel haberine göre muhalif grupların, başkent Şam'a yaklaşmaya başlamasının ardından Esed mal varlığını yurtdışına kaçırmak için harekete geçti. Haberdeki detaylar Esed'in kaçışına şahit olan 10'dan fazla kaynağa dayandırıldı.
ABU DABİ'YE 4 UÇAK
Esed'in nakit paraları, kıymetli eşyaları ve mal varlığının arkasındaki ticaret ağını haritalandıran gizli belgeleri kaçırmak için özel jet kullandığı aktarıldı.
Reuters'a göre tüm kaçışları Esed'in baş ekonomi danışmanı Yaşar İbrahim ayarladı. Esed'in malları, yakınlarının, danışmanlarının ve başkanlık sarayındaki personelin dört uçuşla Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) taşındı.
Uçuşlar Esed'in 8 Aralık 2024'te devrilmesinden önceki 48 saat içinde gerçekleştirildi. Son uçuşun da 8 Aralık'ta Rusya'nın kontrolündeki Hmeymim askeri hava üssünden gerçekleştirildi ve Esed da aynı gün aynı üsten ayrılarak Moskova'ya kaçtı.
Habere göre Esed'in paraları nereye kaçırdığı hâlâ araştırılıyor ve yeni Suriye yönetimi bu mal varlıklarını geri almak için harekete geçmiş durumda.
-
Ali 3 gün önce Şikayet EtÖmür boyu Putin o paralarla wodka içse eğlençe kutlama yapsa bitmezBeğen
-
gurbet 3 gün önce Şikayet EtSuriyenin EkremiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Fani 3 gün önce Şikayet EtBabadan oğula zalimlikleri sürmüş. Müslüman ülkeler ne diktatörler gördü. Kısacık Dünyada kaçsalar da kabir, mahşer ve nihayetinde cehennemde hesabını verirler. Cennet ve cehennem sonsuz, zaman sıkıntısı ve ölüm de yok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 3 gün önce Şikayet Etbeytül mal geri gelerek acı çeken suriye halkına iade edilmesi elzemdirBeğen Toplam 5 beğeni
-
Misafir 3 gün önce Şikayet EtHer yediğin cehenem ateşi her attığın adım cehennem dibi olsun esfesafilin....Beğen Toplam 8 beğeni