BM’den Sudan açıklaması! “Çözüm çabalarını sürdüreceğiz”

Dün Sudan Geçici Egemenlik Konseyi Başkanı General Abdülfettah Burhan ile bir araya gelen Birleşmiş Milletler (BM) Sudan Özel Temsilcisi Ramtane Lamamra, "Sudan'da barışçıl çözüme yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

BM’den Sudan açıklaması! “Çözüm çabalarını sürdüreceğiz”
BM’den Sudan açıklaması! “Çözüm çabalarını sürdüreceğiz”
GİRİŞ 24.04.2025 16:40 GÜNCELLEME 24.04.2025 16:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

BM Sudan Özel Temsilcisi Ramtane Lamamra, Sudan Geçici Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah Burhan’a Guterres'in 'barış mesajını' iletti.

BM'DEN İŞBİRLİĞİNDE KARARLILIK MESAJI!

Birleşmiş Milletler (BM) Sudan Özel Temsilcisi Ramtane Lamamra, ülkedeki çatışmaların azaltılması çabaları kapsamında dün Sudan Geçici Egemenlik Konseyi Başkanı General Abdülfettah Burhan ile bir araya geldi. Görüşmede Lamamra, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Sudan'daki BM barış misyonuna ilişkin mesajını iletti. BM'nin insani yardım ve barışçıl çözümlere yönelik çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Lamamra, "Birleşmiş Milletler, insani destek ve istenilen barışçıl çözüme yönelik çabalar alanında görevlerini yerine getirmek için çalışmaya devam edecek" dedi.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Salih 2 saat önce Şikayet Et
    BM tüm müslümanlar öldürüldüğünde siz herşeyi çözmüş olursunuz. Hep çabanız bu.
    Cevapla
  • cahit 2 saat önce Şikayet Et
    BM nin olduğu yerde barış olmaz BM ABD dir Siyonisttir asla barış yaptırmazlar kendilerine bir sömürü çıkar sağlama dan
    Cevapla
  • OFLU 12 saat önce Şikayet Et
    BM dahil olduysa bu iş sarpa sarar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye İsrail'e karşı devrede! Hesap vakti yaklaşıyor
‘Deprem’in gerçekleri