Gazzelilerin, eve dönüş yolculuğu devam ediyor
İsrail ile Hamas arasında sağlanan ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte on binlerce Filistinlinin Gazze şehrindeki evlerine dönüş yolculuğu ikinci gününde de devam ediyor.
İsrail ile Hamas arasında dün yürürlüğe giren ateşkesin ardından, İsrail'in Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları nedeniyle yaşadıkları yerlerden göç etmeye zorlanan on binlerce Filistinlinin Gazze şehrine dönüşü ikinci gününde de devam ediyor.
Yüzlerce kamyonun Raşid Caddesi üzerinden Filistinliler ile beraberindeki eşyaları Gazze şehrine taşırken oluşturduğu araç kuyruğu ve eve dönüş yolundaki kalabalığın görüntüleri kameralara yansıdı.
Gazze şehrine geri dönen Filistinliler ateşkesin yürürlükte kalmasını ve bölgede kalıcı barışa varılmasına yönelik umutlarını yeniden teyit etti. Bölge halkı, İsrail’in saldırıları nedeniyle birçok binanın yıkıldığı ve geniş çaplı hasarın oluştuğu altyapıya rağmen evlerini ve şehirlerini yeniden inşa edebilmeyi temenni ediyor.
GAZZE'DE BARIŞ PLANI
Söz konusu ateşkesin, ABD Başkanı Donald Trump ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin katılımıyla hazırlanan geniş kapsamlı Gazze’de Barış Planı’nın ilk adımı olduğu biliniyor. İki yıldır devam eden savaşı sonlandırmayı hedefleyen plan çerçevesinde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nden kademeli olarak geri çekilmesi ve taraflar arasında rehine takası gerçekleştirilmesi bekleniyor. Plan dahilinde Gazze’de tutulan 28'i ölü olmak üzere 48 İsrailli rehine ile İsrail hapishanelerindeki yüzlerce Filistinlinin gelecek günlerde serbest bırakılması öngörülüyor. Ayrıca, taraflar arasında varılan mutabakat kapsamında yüzlerce kamyonun, Gazze Şeridi’ne günlük gıda ve insani yardım malzemesi sevkiyatına devam etmesi hedefleniyor.
-
Gerçekler 21 saat önce Şikayet EtBizim 11 ikimiz yıkıldı 350 bin lişiyi kaybettik.Biz o durumdan ayağa kalktıysak Gazze de yeniden ayaklanırBeğen
-
Abdurrahman 1 gün önce Şikayet EtAllah'ım bu şerefli müslümanlara muzafferiyetler ve yardım eyle amin Sen razı ol aminBeğen Toplam 1 beğeni
-
Türk 1 gün önce Şikayet EtDümdüz olmuş Gazze.. Allah mazlumların ve masumların yardımcısı olsun..Beğen Toplam 7 beğeni
-
m(S)üslüman 1 gün önce Şikayet EtGazzedeki durumu "Muhteşem Direniş" olarak gören ahaliye şaşırıyorum. 70.000 insanın katledildiği, onbinlerce indanın yaralandığı, Gazzede taş üstünde taş bırakılmadığı ve tüm Gazzelilerin evsiz kaldığı bir durum direniz değildir. Zalimin zulmüdür ve bu zulüm tüm insanlığın gözü önünde yapılmıştır malesef.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Meçhul 1 gün önce Şikayet EtHangi ev?!!!!Beğen Toplam 3 beğeni