Trump 'Türkler çok güçlü bir millet' deyip duyurdu! Son dakika Türkiye açıklaması
Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de kalıcı ateşkese varılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye muhteşemdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan muhteşemdi. Türkler çok güçlü bir millet ve çok güçlü bir orduları var" dedi.
SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de varılan ateşkes mutabakatına ilişkin yarın toplanacak "Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi"ne katılmak üzere resmi makam uçağı "Air Force1" ile Mısır'a doğru yola çıktı.
'TÜRKİYE MUHTEŞEMDİ, ERDOĞAN MUHTEŞEMDİ'
Trump, Gazze'de varılan ateşkes mutabakatına ilişkin bugün toplanacak Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.
Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes konusunda Türkiye, Katar, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere çok değişik Müslüman ülkelerin büyük katkısı bulunduğunu belirten Trump, "Türkiye, Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki çabalarda harika bir rol oynadı. Türkiye muhteşemdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhteşemdi. Erdoğan gerçekten çok yardımcı oldu. Çünkü kendisi çok saygı duyulan birisi." dedi.
'TÜRKLER ÇOK GÜÇLÜ BİR MİLLET VE TÜRKİYE'NİN ÇOK ÇOK GÜÇLÜ BİR ORDUSU VAR'
Türkiye'nin çok güçlü bir ordusu olduğunu vurgulayan Trump, "Türkler çok güçlü bir millet ve Türkiye'nin çok, çok güçlü bir ordusu var" ifadelerini kullandı.
'SAVAŞ BİTTİ'
Trump, gazetecilerin mutabakata varılan ateşkesin sürdürülüp sürdürülemeyeceği konusundaki sorularına da "Savaş bitti, savaş bitti, anlıyor musunuz?" cevabını verdi.
Ateşkesin sürdürülmesinin birçok nedeni olduğunu vurgulayan Trump, "İnsanlar bıktı. Sadece yakın zamanda değil, yüzyıllardır insanlar bıktı. Bence herkes yerini biliyor. İsrail için, etrafındaki Müslüman ülkeler için, herkes için harika olacak. O şekilde kalacağını düşünüyorum." dedi.
-
Sofu 1 saat önce Şikayet EtBu trmp başkan erdogana sürekli övücü kelimeler kuruyo bunun altında bir iş olmasın ihtiyatlı olalımBeğen Toplam 1 beğeni
-
Kerem 5 saat önce Şikayet EtTrump ı bende hiç sevmem ama CHP liler neden bu kadar sinir oluyorlar biliyorum. Adam Erdoğanı övdükçe kuduruyorlar. Bu malum kitle gerçekten hastalar.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Geveze 11 saat önce Şikayet EtBunlar ordusu olan bir devletle savasamaz Hamas'a yenildiler ama buradan bir galibiyet çıkarmanın peşinde olan bir çakal sürüsüBeğen Toplam 6 beğeni
-
Önce GÜVENLİK 12 saat önce Şikayet Etkendisi ortadoğuya askeri yıgınağı yaptı var ince bir hesabı ki TC yi nasıl savaşa sokarımda ekonomisini çökertirim nasıl olurda henüz tamamlanmamış projeleri durdurrumun peşinde uayanalımBeğen Toplam 2 beğeni
-
Anlayana 12 saat önce Şikayet EtABD TAM SALINCAK türkiyeye salıncak diyen ABD tam salıncak ABD türkiyeye müttefikimiz deyipte arkadan PKK yı destekler f-35 leri vermez caatsa yaptırımları uygular vesaire vesaire sonrada AYNAYA BAKMADAN SALINCAK DER türkiyeye TABİKİ SALINCAK OLUCAZ çıkarımız nerdeyse oraya yönelicez doguda yada batıda!! Bu arada batılılarda aynısını yapıyor EN BÜYÜK SALINCAK ONLAR !!Beğen Toplam 4 beğeni