Netanyahu'dan alçak talimat: Gazze'ye sert müdahalede bulunun

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Hamas'ın ateşkes anlaşmasını ihlal ettiği bahanesiyle Gazze Şeridi'ne yönelik "sert müdahalede bulunulması" talimatı verdiği açıklandı.

GİRİŞ 19.10.2025 15:26 GÜNCELLEME 19.10.2025 16:36

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Savunma Bakanı Yisrael Katz ve güvenlik yetkilileriyle istişarelerde bulunduğu aktarıldı.

Yapılan istişarelerin ardından Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne yönelik sert müdahalede bulunulması talimatı verdiği kaydedildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde de Gazze'ye yeni saldırılar düzenleneceği belirtildi.

İsrailli yetkili, "Gazze'deki saldırıların hızını artırmaya hazırlanıyoruz. Gerginlik tırmanacak." ifadelerini kullandı.

İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail ordusu unsurlarını hedef aldığı iddiasıyla çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlemişti.

HAMAS'TAN YENİ AÇIKLAMA: ATEŞKESE BAĞLIYIZ

 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ateşkes başta olmak üzere yapılan tüm anlaşmalara tamamen bağlı olduklarını duyurdu.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, anlaşmada kararlaştırılan her maddeyi, özellikle Gazze’nin tüm bölgelerinde sağlanacak ateşkesi eksiksiz yerine getirme konusunda tam taahhütte bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah bölgesinde herhangi bir olay veya çatışma yaşandığına dair bilgimiz yok. Bu bölgeler, işgal güçlerinin kontrolünde bulunan ‘kırmızı bölgeler’ olarak tanımlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

  • "Bu yılın mart ayında savaşın yeniden başlamasından bu yana orada kalan gruplarımızla bağlantı kesildi. O tarihten beri onların hayatta olup olmadıklarına dair bize hiçbir bilgi ulaşmamıştır. Bu nedenle, bu bölgelerde yaşanan herhangi bir olayla ilgimiz yoktur. Hala hayatta biri varsa bile oradaki mücahitlerimizle iletişim kuramıyoruz."

İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail ordusu unsurlarını hedef aldığı iddiasıyla çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlemişti.

Olay üzerine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapacağı aktarılmıştı.

İsrail ordusu, 10 Ekim'de varılan ateşkes anlaşmasına göre, Gazze içinde "sarı hat" diye isimlendirilen bölgelere çekilmişti.

GAZZE'DE ATEŞKES SAĞLANMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump 9 Ekim'de, Mısır'da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu. Müzakerelerin yapıldığı Mısır'da anlaşma imzalanırken, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim'in ilk saatlerinde anlaşma devreye girmişti.

İSRAİL ATEŞKESİ 47 KEZ İHLAL ETTİ, 38 KİŞİYİ KATLETTİ

İsrail, 10 Ekim'de ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana ateşkesi defalarca ihlal etti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'ne göre ateşkesi en az 47 defa ihlal eden İsrail ordusu, bu saldırılarda en az 38 Filistinliyi öldürdü, 143 kişiyi yaraladı. Medya Ofisi, "Sivillere doğrudan ateş açma, bombalama ve pek çok kişiyi alıkoyma" şeklinde gerçekleşen ihlallerle İsrail'in, ateşkesi ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini bildirdi. Bu ihlallerde yerleşim yerlerinin dışına konuşlandırılmış askeri araçlar, tanklar, sensörler ve uzaktan kumandalarla donatılmış vinçler ve insansız hava araçlarının kullanıldığı dile getirildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 114
  • Misafir 12 saat önce Şikayet Et
    Bu Yahudilerin sözlerinde durmaz Allah bunlara lanet etmiş çünkü bütün peygamberleri katletmiş bir katil sürüsü
    Cevapla
  • Halil 12 saat önce Şikayet Et
    Netanyahu'ya ve bakanlarına derhal suikast düzenlenmeli birde israil cumhurbaşkanına suikast
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 12 saat önce Şikayet Et
    İsrail ve Siyonizm.. Artık şapkanızı önünüze koyma zamanı. 2 Senedir ufacık GAZZE'ye Hiroşima ve Nagazakiye atılan atom bombalarının 10-20 katı bomba attınız. Sonuç? Bu cürümünüzle "Mısır NİL nehrinden- Türkiye FIRAT" arası Vadedilmiş Topraklar hayaliniz? Devam ederseniz vadedilmiş toprakların altı sizin üstü bizim olacak..
    Cevapla
  • Orhan 13 saat önce Şikayet Et
    Bunlar dirmaz simardilar artik haritadan silinmeleri lasim
    Cevapla
  • Burhan 13 saat önce Şikayet Et
    Trump ve netenyahunun oyununa yine düşüldü. İran tuzağa düştü 12 günde çok büyük zararlar gördü. Katar tuzağa düştü, Amerikan korumasına rağmen vuruldu. Hamas'tan esirleri savaşarak alamayan tiyatro ile aldı. Şimdi daha pervasız. Köpeğe tasma takmazsak ısırmaya devam edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Karagümrük maçındaki penaltı ve kırmızı kart kararları doğru mu? Trio açıkladı
Türkiye Trump’ın ‘savaşsız ortadoğu’ arayışlarını fırsata dönüştürebilir mi?