MOSSAD adına casusluk yapan bir kişi idam edildi

İran’ın Kum kentinde İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD adına casusluk yaptığı gerekçesiyle yargılanan bir kişi idam edildi.

MOSSAD adına casusluk yapan bir kişi idam edildi
MOSSAD adına casusluk yapan bir kişi idam edildi
GİRİŞ 19.10.2025 17:31 GÜNCELLEME 19.10.2025 17:31

İran’da casuslara yönelik operasyonlar sürüyor. İran’ın Kum kentinde İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD adına casusluk yaptığı gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan bir kişinin cezası infaz edildi.

Kum Eyaleti Yargı Konseyi Başkanı Kazım Musevi, sanığın 2023 yılı Ekim ayında İsrail istihbaratıyla bağlantı kurduğunu ve aynı yıl içerisinde İran güvenlik güçlerince tutuklandığını belirterek, "Yapılan araştırmalar, toplanan belgeler ve sanığın İsrail rejimine bilgi aktardığını itiraf etmesi üzerine hakkında yasal süreç başlatılmıştı. Sanık, yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak ve İsrail'le iş birliği yapmak suçlarından idama mahkum edilmişti. Yüksek Mahkeme’nin kararı onaylaması ve sanığın af talebinin reddedilmesinin ardından idam cezası bu sabah Kum Cezaevi’nde infaz edildi" dedi.

Musevi, "Sanık, kişisel ve mesleki gerekçelerle Siyonist rejimin istihbarat servisleriyle temasa geçmiş, MOSSAD subaylarıyla toplantılar yapmış ve gizli bilgileri paylaşmaya başlamıştı. Ancak güvenlik ve yargı kurumlarımızın hızlı müdahalesiyle kimliği tespit edilerek hassas bilgilerin sızdırılması engellendi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Mustafa 8 saat önce Şikayet Et
    Ülkemizde de vatanına bayrağına kötülük yapanlarda idam hediyesi verilsin
    Cevapla
  • Türkiye 9 saat önce Şikayet Et
    Bizdede idam olsun hainlere biz cezaevine besliyoruz.
    Cevapla
  • misafir ali 10 saat önce Şikayet Et
    Türkiyeye örnek olmalı,bunca soykırımdan sonra artık idam kesinlikle yahudiler için uygulanmalı.
    Cevapla
  • Kutahyali 12 saat önce Şikayet Et
    Darısı bizim başımıza bizlerde uygulayalim idam.
    Cevapla
  • Misafir 13 saat önce Şikayet Et
    ha işte şöyle ya darısı benim Ülkeme idam gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya uyardı! 200 bin lira para cezası uygulanacak
İngiliz gazeteciden Bayraktar TB3 paylaşımı! Kendi ülkesiyle resmen dalga geçti!