İsrail ordusunda büyük kriz! Devlet televizyonu duyurdu...

Soykırımcı İsrail ordusunda son 18 ayda 279 askerin intihar girişiminde bulunduğu, bunlardan 36'sının hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.10.2025 19:50 GÜNCELLEME 29.10.2025 20:22

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı Ekim 2023 tarihinden bu yana ordu içerisindeki intihar vakalarındaki artış dikkat çekiyor.

Bu vakalar, Gazze'deki katliamın boyutunu gözler önüne seriyor.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail Meclisi Araştırma ve Bilgi Merkezi'nin raporuna göre, ordudaki askerler arasında intihar girişimlerinin "endişe verici düzeyde" olduğunu duyurdu.

279 İNTİHAR GİRİŞİMİ

Rapora göre, Ocak 2024 ile Temmuz 2025 arasında orduda 279 intihar girişimi kaydedildi.

Haaretz gazetesi, aynı dönemde 36 askerin intihar ederek hayatını kaybettiğini aktardı.

TOPLAM 124 ASKER İNTİHAR ETTİ

Raporda ayrıca intihar girişimlerine ilişkin sistematik veri toplanmasına 2024'ten itibaren başlandığı ve intihar girişimlerinin yüzde 12'sinin yüksek, yüzde 88'inin ise orta derecede riskli olduğu ifade edildi.

İsrail ordusunda 2017'den Temmuz 2025'e kadar toplam 124 askerin intihar ettiği, bunların yüzde 68'inin zorunlu hizmette, yüzde 21'inin aktif yedekte, yüzde 11'inin sürekli hizmette olduğu belirtildi.

Rapora göre, özellikle 2023'ten itibaren yedek askerler arasındaki intihar vakalarında belirgin bir artış gözlemlendi; bu durum son Gazze savaşının ardından aktif asker sayısındaki artışa bağlandı.

KAYNAK: AA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • kel alaka 6 saat önce Şikayet Et
    habersiz zor tabi
    Cevapla
  • Allah'ın aciz kulu 6 saat önce Şikayet Et
    Katliam ve canilik insan fıtratına aykırı hala bunu fark edemediler,masumları öldürerek cennete gideceklerini zannedenler Allah ın dünyada ve ahirette ki gazabından kurtulamıyacaklar.
    Cevapla
  • Baki 6 saat önce Şikayet Et
    Lanetli yaratıklar bu dünyanız zindan ahiretini evde azap
    Cevapla
  • Mardin'li. 6 saat önce Şikayet Et
    Darısı bütüüün siyonit itrail yöneticilerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • Misafir 9 saat önce Şikayet Et
    bebek ve çocukları öldürmeyi iyi biliyorlar. kendilerini öldüremiyorlar. katil sürüsü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya Başbakanı Merz Ankara'da: Ortak basın toplantısı düzenleniyor!
Altın fiyatlarında düşüş! İşte son fiyatlar...