Venezuela'dan işgal propagandasına anayasal önlem
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin ülkeyi işgal etmesi yönünde propaganda yapan ve bunu teşvik eden kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması için anayasal bir çalışma yapılacağını duyurdu.
Ulusal basında çıkan habere göre Maduro, isim vermeden muhalifleri hedef alarak onları ABD'nin Venezuela'yı işgal etmesini teşvik etmekle suçladı.
Maduro, muhalefetin önde gelen isimlerinden Leopoldo Lopez ve Maria Corina Machado'yu kastederek, vatandaşlıktan çıkarma talebinin Venezuela Anayasası'nın 130. maddesine dayandığını belirtti.
Ancak Anayasa'nın 35. maddesi, vatandaşlıktan çıkarma kararının yalnızca Yüksek Mahkeme tarafından verilebileceğini ve doğuştan Venezuelalıların vatandaşlıktan çıkarılamayacağını öngörüyor.
- Bu arada ülkenin Sucre ve Delta Amacuro eyaletlerini ziyaret eden Maduro, Trinidad ve Tobago yönetimini ABD'ye boyun eğmekle eleştirdi.
Maduro, "Biz kardeşiz, barış için birleşelim. Gringoların (ABD'nin) Karayipler'de savaş çıkarmasına izin vermeyelim. İşte kardeş ellerimiz, Trinidad ve Tobago, birleşik halklardır. İyi komşuluk, refah ve işbirliği için birleşelim." ifadelerini kullandı.
ABD hükümetinin bölgede fitne, entrika, nefret ve yabancı düşmanlığı tohumları ektiğini vurgulayan Maduro, Washington yönetiminin amacının komşu ülkeleri birbirine düşürerek savaş çıkarmak olduğunu savundu.
- Öte yandan Maduro, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından yürütüldüğü iddia edilen bir planın başarısızlığa uğratıldığını öne sürdü.
Maduro'ya göre CIA, ABD'nin Trinidad ve Tobago'daki savaş gemilerine saldırı düzenlemeyi ve bu saldırının suçunu Venezuela'nın üzerine atmayı planlıyordu.
Maduro, bu iddiaya ilişkin, "Kötülüğüyle tanınan CIA, ABD'ye ait gemilere saldıracaktı. Peki suçu kime atacaklardı? Venezuela'ya. Neden mi? Kardeş halklar arasında bir çatışmayı ve askeri tırmanışı meşrulaştırmak için." değerlendirmesinde bulundu.
-
Misafir 2 gün önce Şikayet EtTürkiye de vatan hainleri için vatandaşlıktan atma yasası bir an önce çıkarılmalıdır.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Asker adem 2 gün önce Şikayet EtBu machedo ABD destek çisi bı kadın onun için buna Nobel Barış ödülü verildi..ülkesini emperyalizm için karıştırıyor demekkiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Tarafsız 2 gün önce Şikayet EtMaduro dik emperyalizme direniyor.. korkusuz bı lider.. Rabbim İslam'la şereflendirsin...Beğen Toplam 2 beğeni
-
Urfali 2 gün önce Şikayet EtMükemmel. OlacakBeğen Toplam 2 beğeni
-
Nedim 2 gün önce Şikayet EtABD Suriye’deki pkk yı nasıl desteliyorsa Türkiyede Maduroya tam destek vermesi lazım.koral lar Tb2 ler hem deneme amaçlı hem yardım amaçlı olur.Beğen Toplam 5 beğeni