Berlin’den savaş hazırlığı! İşletmelere çağrı: ‘Stok yapın!’

Berlin yönetimi savaş hazırlığını sürdürüyor. Muhtemel kriz ve çatışma dönemlerinde üretimin korunması ve stok yapılması gerektiğine dair uyarıda bulunularak şirketlerin siber güvenlik sistemlerini güçlendirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

GİRİŞ 04.11.2025 10:01 GÜNCELLEME 04.11.2025 11:41

Almanya Federal Ordusu (Bundeswehr) Operasyon Komutanı Korgeneral Alexander Sollfrank son açıklamalarıyla dikkat çekti. İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklamalarda bulunan Sollfrank, savunmanın sadece askeri güçle sınırlı olmadığını ifade etti. "Gerçek caydırıcılığın temeli, zorlukları aşabilecek kadar dayanıklı bir toplumdur" diyen Sollfrank, iş dünyasıyla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.Alman ordusu

"CAYDIRICILIK DAYANIKLILIĞIN GÜÇLENDİRİLMESİNE BAĞLI"

Bu iş birliğinin, ülkenin kriz dönemlerinde ayakta kalabilmesi için hayati önem taşıdığını dile getiren Sollfrank, "Caydırıcılığın önemli bir parçası sadece orduda değil, toplumun tüm kesimlerinde dayanıklılığın güçlendirilmesidir" dedi.

Korgeneral Sollfrank, firmaların olası bir kriz anında faaliyetlerini ne kadar süre sürdürebileceklerini önceden planlamaları gerektiğini söyledi. "Bir fırın, zor koşullarda bile ekmek üretmeye devam edebilmeli" diyen general, işletmelere tedarik zincirlerindeki olası kesintilere karşı stok yapmaları çağrısında bulundu.

Ayrıca şirketlerin siber güvenlik sistemlerini güçlendirmeleri gerektiğini hatırlatarak, ''Her kurum kendi zayıf noktalarını bilmeli ve bunlara karşı önlem almalı'' ifadelerini kullandı.

TEK TEHDİT RUSYA DEĞİL

Sollfrank, Almanya'ya yönelik güvenlik tehditlerinin yalnızca Rusya kaynaklı olmadığını belirtti. Farklı aktörlerin de ülkeye zarar verme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan general, "Direnç kazanmamız sadece savunma gücümüzü değil, düşünme biçimimizi de değiştirmemizi gerektiriyor" dedi.Alman askerleri

Sollfrank, Ukrayna'nın savaş sırasında bile okullarını ve mağazalarını açık tutabilmesini örnek göstererek, "Bir ülkenin direnci sadece silah gücüyle değil, toplumun işlevlerini sürdürebilmesiyle ölçülür" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TRT HABER
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • hasan 11 saat önce Şikayet Et
    adamlar savasmaya cok istekli gozukuyor
    Cevapla
  • Das 11 saat önce Şikayet Et
    Almanya Ukraine icin savasmaz almanya tarafsiz kalmali ne savasi kim savasacak almanya macera aramaktan kacinmali alman askeri almanyayi korusun yeter
    Cevapla
  • Mehmetçik 7 saat önce Şikayet Et
    Almanya Ukrayna için de savaşa girer ama şuan askeri yetki ABD elinde olduğundan çizilen sınırın dışına çıkması imkansız.
    Cevapla
  • Cihat 10 saat önce Şikayet Et
    Bunu Almanya'yı yöneten yahudi ailelere söyle.yanlis yerdesin.almansever kardeş
    Cevapla
  • Ali 11 saat önce Şikayet Et
    Evçileşmiş tavuklar gibi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 12 saat önce Şikayet Et
    Bu gidişle tuvalet kağıdı bile bulamayacaksınız. ABD ÇİZMESİ ALTINDAKİ ALMANYA 3-5 MUM AL DA KENDİ DERDİNE YAK. FETÖ darbesi Türkiyede başarılı olsaydı ABD Türkiyeyi Rusyayla savaştıracaktı. Baktılar olmadı ikinci milleti Ukraynayı sahaya sürdüler. O nu da destekleyici sırada “ 2. Dünya savaşından beri sömürgesi olan Almanya var”
    Cevapla
  • za.. 12 saat önce Şikayet Et
    asker bulabilmek için savaş pohpohla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2000 yılındaki yolsuzluk genelgesi ortaya çıktı! CHP nereden nereye
Akdeniz'de kirli oyun! İsrail basını: 'Türkiye'ye karşı bölgesel bir hamle' diye duyurdu!