Vladimir Putin'in annesi ortaya çıktı

Dünyanın en güçlü liderlerinden Putin’in annesi olduğunu iddia eden Vera Putina,‘Annesi olmaktan gurur duyardım, savaştan beri utanıyorum’ dedi.

Vladimir Putin'in annesi ortaya çıktı
Vladimir Putin'in annesi ortaya çıktı
GİRİŞ 07.12.2008 09:33 GÜNCELLEME 07.12.2008 09:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Yaşlı bir Gürcü kadın, Putin'in kendi öz oğlu olduğunu ve onu 10 yaşındayken dedesi ve büyükannesine bıraktıktan sonra bir daha yüz yüze gelmediğini söyledi.

Vera Putina adlı kadın, Rusya Başbakanı'nın 7 yaşındayken çekildiğini iddia ettiği bir fotoğrafı da gösterdi. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin söz konusu kadına dayandırdığı habere göre Putin'in babası Platon Privalov adlı bir mekanikçi. Vera Putina, Privalov'un başka bir kadınla evli olmasına rağmen kendisiyle beraber olduğunu ifade etti. Vladimir Putin'in 1950 yılında doğduğunu ve kendisinin de iki yıl sonra Giorgi Osepahvili adlı Gürcü bir askerle evlendiğini söyleyen Vera Putina, asker eşinin baskısı altında kalarak, oğlunu 1960 yılında Rusya'daki dedesi ve anneannesinin yanına bıraktığını aktardı.

Putin, otobiyografisinde çocukluğunun St.Petersburg'da geçtiğini, annesinin bir fabrika işçisi, babasının ise eski bir Sovyet donanma üyesi olduğunu yazmıştı. 82 yaşındaki Gürcü kadın ise St.Petersburg'lu ailenin Putin'i Rusya'da yaşayan dedesi ve büyükannesinden evlat edinmiş olabileceğini söyledi. Putin'in çocukken takma adının 'Vova' olduğunu dile getiren Vera Putina, oğlunu 10 yaşındayken terk ettikten sonra onu ilk kez 1999'da televizyonda gördüğünü kaydetti. Bu kadar uzun süre sonra oğlunu nasıl tanıdığı sorulan Vera Putina, "Oğlumu tanıyamayacağımı mı sanıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Oğluyla Gürcistan'a karşı savaş açana kadar gurur duyduğunu ancak ağustostaki savaştan sonra ondan utandığını sözlerine ekledi. Putin'in sözcüsü önceki gün iddiaları yalanlayarak, hikâyenin gerçeklerle hiçbir şekilde uyuşmadığını açıkladı. Öte yandan, Putin'in geçmişiyle ilgili ayrıntılı bilgiler mevcut değil. Bunun yanı sıra Vera Putina'nın yaşadığı Gürcistan'ın Metekhi köyündeki ilkokulda Putin'in 1959-60 arasında öğrenci olduğu kayıtlı. 2000 yılında Ukrayna'nın başkenti Kiev yolunda özel uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Rus gazeteci Artyom Borovik'in Vera Putina'nın hikâyesini yazmak üzere olduğu iddia edilmişti.

Aynı yıl Putina'nın görüntülerini çeken İtalyan gazeteci Antonio Rossi de Tiflis yakınlarında vurularak öldürülmüştü. Vera Putina, iddialarını ispatlamak için Rusya Başbakanı ile DNA'larını karşılaştırmaya hazır olduğunu vurguluyor.

Putin'in uyruğu Gürcü'ymüş

Vera Putina'nın yaşadığı Gürcistan'ın Metekhi köyündeki ilkokulda Vladimir Putin'in 1959-60 yıllarında öğrenci olduğu kayıtlı ve uyruğu Gürcü olarak gözüküyor. Vera Putina, Putin'e ait olduğunu ileri sürdüğü çocukluk fotoğraflarını hâlâ saklıyor. Rusya Başbakanı Putin ise daha önceki bir açıklamasında annesinin 1998'de, babasının da 1999'da öldüğünü söylemişti.

(Zaman)

YORUMLAR 8
  • KAZAK ABDAL 15 yıl önce Şikayet Et
    PUTİN ZEKİDİR,SİNSİ DEĞİL!. Putin,ülkesi ve dünya barışı için çok değerli ve önemli bir liderdir.Ülkemiz kıbrıs konusunda BM'de düştüğü kapandan yine onun öngörüsü ve vetosu ile kurtulmuştur.İddia nın doğru olması durumunda duyguları ile değil,ülkesinin ve annesinin çıkarlarına göre hareket edeceğine yürekten inanıyorum.
    Cevapla
  • Janberk MURADIN 15 yıl önce Şikayet Et
    BİLMEDEN BİLENLERE. Putin'in ne olduğunu herkes biliyor hiç bir zaman onu savunmam, bu adamı asla sevmem ancak onun Gürcistana acımasızca saldırdığını söyleyenler Gürcistanın Aphazya ve Osetyaya yaptıkları saldırıları görmemesi ilginç. Müslümanız diyip ALLAH, KİTAP ağzından düşürmeyenler iş buraya geldiğinde neden kör ve sağırlar acaba???
    Cevapla
  • mevlüt 15 yıl önce Şikayet Et
    olur olur. zaten dünyanın önde gelen liderlerinin yüzde sekseninin zürriyetleri pek belli olmuyor derin güçler böyle kişileri secip yetiştirip ülkelere lider yapıyorlar
    Cevapla
  • Yıldız Öztürk 15 yıl önce Şikayet Et
    İyide. bu iddialar yeni değilki...
    Cevapla
  • alper karanfil 15 yıl önce Şikayet Et
    herkes kafasına göre bişey yazıyo. arkadaşlar diyosunuz ki eğer putin gürcü ise niye gürcistanı vuruyo. işte orda durun bu durum bizi aşar çünki ne biz bi siyasetciyiz ne de devlet adamı o yüzden yok putin orayı acımasızca vurmuş yok şöle olmuş yok böle olmuş demeyin gürcistan rahat dursaydı kimse ona saldırmazdı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüzük Kurultayı'nda dikkat çeken karar! CHP'ye AK Parti kuralı
Süper Lig'de 4 haftanın en iyi 11'ini açıkladılar