İsrailli şirketi ateşe verdiler: Binayı yaktılar

Belçika'nın Liege kentinde İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii'ne ait BATS şirketinin binası ateşe verildi. Eylemi üstlenen anonim grup, şirketin IAI ile bağlantısına dikkat çekerken, İsrail'in silah üretimine tepki gösterdi.

İsrailli şirketi ateşe verdiler: Binayı yaktılar
İsrailli şirketi ateşe verdiler: Binayı yaktılar
GİRİŞ 03.09.2026 06:33 GÜNCELLEME 03.09.2026 06:59

Belçika'da aktivistler, Liege kentinde İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (IAI) ait şirketin binasını ateşe verdi.

Fransızca yayın yapan kamu televizyonu RTBF'nin haberinde, İsrailli silah üreticisi IAI'ya ait olan Liege merkezli BATS şirketinin binasında kundaklama olduğu belirtildi.

Haberde, eylemin anonim bir grup tarafından üstlenildiği, grubun BATS'ın IAI bağlantısına işaret ettiği kaydedildi.

Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, konuya ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada, eylemi yapanları "aşırılık yanlısı" şeklinde nitelendirdi.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda binanın kullanılamaz hale geldiği görüldü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 42
  • Metin 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Türk gençliğine size örnek olsun sokakta birbirinizi yiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rumlar Kıbrıslı Türk gencine alçakça saldırdı: Topuklarını kestiler!
İstanbul'daki konserde 2 ölü! Ölüm nedenleri belli oldu: Vali Gül'den açıklama