Serj Sarkisyan, Gürcistan'da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, davet üzerine ziyaret ettiği Gürcistan'da Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile bir araya geldi.

Serj Sarkisyan, Gürcistan'da
Serj Sarkisyan, Gürcistan'da
GİRİŞ 01.03.2010 14:23 GÜNCELLEME 01.03.2010 14:23

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batum'da yapılan görüşmede Saakaşvili, iki ülke arasında sıkı işbirliğinin mevcut olduğunu belirterek, bu ilişkileri daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını söyledi.

"Serj Sarkisyan çok cesur bir insandır. Sarkisyan, birçok konuda bana ümit veriyor" diyen Saakaşvili, görüşmede, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin güçlenmesi ve ilişkilerin her alanda gelişmesi için anlaştıklarını belirtti.

İki ülke arasında ziyaretlerin yoğunlaşması için de anlaştıklarını bildiren Saakaşvili, bunun, ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Sarkisyan da Ermenistan ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu ifade ederek, bu ilişkilerin, gelecekte de aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

"Biz yaklaşık bin yıldır kardeş halkız, kardeş halk olmaya devam edeceğiz" diyen Sarkisyan, birkaç ay sonra, yeni tekliflerle tekrar Gürcistan'a gelmeyi ümit ettiğini ifade etti.

Görüşmede, ikili ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra 2006 yılından bu yana kapalı tutulan Gürcistan ile Rusya arasındaki Kazbegi-Verhni Lars gümrük kapısının açılmasıyla ilgili konular ele alındı.

İki gün süren temasları kapsamında Sarkisyan, Gürcistan'daki Ermeni kilisesini ziyaret etti, Ermeni toplumuyla bir araya geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ve birçok ilde cumartesi için Meteoroloji'den hava durumu uyarısı
Fitch Ratings'ten son dakika Türkiye kararı! Kredi notunu BB-'ye yükseltti