Titanik'in batışıyla ilgili bilinenler yanlışmış!
Buzdağına çarpıp su alınca battı diye bildiğimiz dünyanın en ünlü gemisi Titanik ile ilgili bilinenlerin yanlış olduğu iddia ediliyor. Titanik'ten kurtulan ikinci subayın torunu büyükbabasının ağzından Titanik'i anlattı.

Titanik'teki kazadan kurtulan ikinci subay Charles Lightoller'in torunu Louise Patten, 'Good as Gold' adlı kitabında Titanik'in başına gelenleri büyükbabasından naklediyor.
Bugüne kadar tarih kitaplarından film senaryosuna Titanik’in batış sebebi üzerine bilinenler yanlışmış. Tarihin en ünlü gemisi, buzdağına çarptığı için değil, aslında basit bir dümen hatasından batmış.
Yüzlerce insana mezar olan Titanik’in olması gerekenden daha hızlı gitmesi ve mürettebatın buzdağını görmekte çok gecikmesi nedeniyle battığını yazan kitapların aksine, kazadan sağ kurtulan ikinci subay Charles Lightoller’in torunu olan yazar Louise Patten’in önceki gün verdiği söyleşiye göre, geminin batma nedeni dümen hatası! Patten’e göre, geminin buzdağına çarpmamak için yeterince zamanı vardı ama baş dümenci panikleyip dümeni yanlış yöne çevirdi. Felakete yol açan hata hemen anlaşıldı ve düzeltildi ama artık çok geçti çünkü geminin yan tarafı buzdağına çarparak ölümcül bir darbe almıştı.
Olduğu yerde kalacaktı
İddiaya göre personel buharı tekrar çalıştırıp ilerleyerek gövdenin darbeli yerinden içeriye su girmesine neden olmak yerine gemiyi olduğu yerde bıraksaydı, yolcular ve mürettebat kurtarılabilirdi.
Bu bilgi felaketten kurtulan üst düzey bir yetkili ve ailesi tarafından yıllarca sır olarak saklandıktan sonra Patten tarafından İngiliz gazetesi The Daily Telegraph’a açıklandı.
Yeni yayımlanan kitabı, ‘Good as Gold’ (Altın Kadar Kıymetli) adlı kitabında Titanik’le ilgili bugüne dek saklanan tüm gerçekleri anlattığını söyleyen yazar, büyük babasının bu sırrı ‘iyi bir adam’ olduğu için ve arkadaşlarını düşündüğü için sakladığını söylüyor. “O sakladı ama ben açıklamak istiyorum çünkü artık bu durumdan zarar görecek olanlar zaten hayatta değil” diyen Patten, kazadan, filikalara binerek kurtulan büyükbabasının, gemi sahiplerinin iflasına ve iş arkadaşlarının işten atılmalarına neden olacağı endişesiyle Atlantik’in her iki yanında yürütülen soruşturmalarda bu gerçeği gizlemiş olduğunu anlatıyor.
İtibarını zedeleyeceği için bu sırrı ölene kadar saklayan Lightoller’ın torunu kamuoyunun bu gerçeği bilmeye hakkı olduğunu düşünerek romanında bu konuya yer vermiş. Titanic kazası 10 Nisan 1912’de meydana gelmiş ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep olmuştu.
Radikal
-
Başkan 14 yıl önce Şikayet EtSebepler Bahane.... Allah öyle olmasını takdir buyurdu ve sonuç olarak battı. Öyle yada böyle...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Birol ER 14 yıl önce Şikayet EtNesi yanlışmış ki?!. Başlıkta bilinen herşey yanlışmış denmiş, oysa yazının içeriğinde "buzdağına çarpıp battığı" teyit ediliyor... Dümen hatası veya değil, önemli olan buzdağına çarparak batması değil mi? ee tamam işte ortada bi yanlışlık yok, herşey yanlışmış diyerek amma da abartıyorsunuz haa!!! (sözüm radikale) :))Beğen Toplam 1 beğeni
-
ugur yiğit 14 yıl önce Şikayet Etbence. gemiye bomba koydular ve battı.Beğen