Top mermisi Akçakale'ye düştü

Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düştü.

Top mermisi Akçakale'ye düştü
Top mermisi Akçakale'ye düştü
GİRİŞ 28.09.2012 16:18 GÜNCELLEME 28.09.2012 16:18

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin stratejik noktaları büyük ölçüde ele geçirdiği Tel Abyad ilçesinden zaman zaman top atışları duyuluyor. Bölgedeki yerel kaynaklar, Beşşar Esed'e bağlı güçlerin kontrolü ele geçiren muhalifleri top ateşine tuttuğunu iddia etti.

Bu arada Tel Abyad'tan ateşlenen bir top mermisi, Akçakale Hükümet Konağı'nın yakınındaki bir mahalleye isabet etti. Can kaybının yaşanmadığı olayda bazı ev ve işyerlerinde maddi hasar oluştu.
AA muhabirinin telefonda görüştüğü Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ilçe merkezinde bir patlama sesi duyulduğunu ve iki evin duvarlarının hasar gördüğünü söyledi.

Esed güçleri hava bombardımanına başladı

Halep'teki yerel aktivistlerden Munir Abdunnur, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'in stratejik bazı noktalarını ele geçirmesinden sonra Esed güçlerinin kentin Bedin, Besatin Kusur, Mesakin-i Hanu bölgelerini savaş uçaklarıyla yoğun şekilde bombaladığını ifade etti.

Kentin Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Emevi Cami çevresinde ÖSO ile Esed birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve ordu birliklerinin söz konusu yerleri top ve tank ateşine tutuğunu dile getiren Abdunnur, halkın kitleler halinde güvenli bölgelere kaçtığına dikkati çekti.

Suriye'de 51 kişi öldü

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 51 kişinin öldüğü bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Türkiye'yi bu defa Fransız Le Monde’ye şikayet etti
CHP'de sıcak gelişme! İmamoğlu ve Özgür Özel'in uykularını kaçıracak