Zanzibar Adası gezi bilgileri: Gizli kalmış zenginlikler
Zanzibar Hint Okyanusu ortasında muazzam deniz manzaralarına sahip bir ada ülkesi. Son zamanların en gözde tatil yerlerinden biri. Zanzibar aynı zamanda deniz ürünleri, baharatları ile ün salan bir özerk yönetime sahip ada ülkesi. Zanzibar’a nasıl gidilir, ne zaman gidilmelidir, ülkemizden kaç saat, para birimi ne, vize istiyor mu gibi sorular sık soruluyor. İşte gezi rehberi haritası ile Zanzibar Adası haberimizde.
Zanzibar son zamanların en popüler yaz tatili rotalarından biri. Herkesi doğası ve muhteşem denizi ile büyüleyen ada ülkesi Tanzanya’ya bağlı ancak özerk yönetime sahip bir yer. Ekonomisini büyük ölçüde turizm ve baharat ticareti büyütüyor. Bu sebeple otelcilik anlayışı da bir hayli gelişmiş durumda otelleri villa tarzında her aile için özel yaşam alanları sunan yerlere sahip. Bu şekilde dizayn edilmiş. Aynı zamanda oteller doğa ile iç içe inşa edilmiş. Bütün güzel yönleriyle ülkemizden de herkesi kendine çekiyor. Zanzibar’a nasıl gidilir konusunda sorular sıkça soruluyor. Ayrıca Zanzibar vizeli mi sorusu da son zamanlarda bu popüler seyahat noktasını görmek isteyen kişilerin sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor.
Zanzibar kaç saat? Zanzibar para birimi nedir? Zanzibar’a ne zaman gidilir? Gibi sorularında sorulduğu ülkeye dair tüm detayları haberimizde bir araya getirdik. Önce bu güzel ada ülkesinin güzelliklerini keşfedelim.
MUHTEŞEM DOĞA İÇERİSİNDEKİ VİLLA OTELLER
Yukarıda bahsedildiği gibi Zanzibar ailecek tatilin en güzel adreslerinden biri. Herkesi mutlu eden bir detay ise özel alanlara sahip olan villa tarzı oteller. Dünyanın birçok yerinde artık böyle villa tarzı oteller bulunuyor. Özellikle yaz tatili için tercih edilen yılın her ayında sıcak olan yerlerde villa tarzı oteller inşa ediliyor. Özel havuz, dinlenme alanları ve odadan çıktığınız gibi girebildiğiniz harika bir deniz bulunuyor. Muhteşem doğanın içerisinde yeşilin ve mavini birleştiği noktada sizin yer almanız da tercih edilir yapıyor buraları.
ESKİ ŞEHİR PAZARI
Zanzibar’da eski pazarlar dikkat çekiyor. Bütün hediyelik eşya ürünlerini burada görebilirsiniz. Ayrıca pazarlarda çok sayıda yöresel ürünlere de rastlamak mümkün. Kültürlerini en iyi anlayabileceğiniz ve yerel halkın tüm geleneksel malzemelerini bulabileceğiniz bir yer Pazar alanları. Bu kültürel ürünleri hediye olarak eşinize dostunuza da alabilirsiniz. Yörede yetişen endemik meyveleri de bulabileceğiniz gibi baharatlar ve kumaşlara da rastlayabilirsiniz.
HİNT OKYANUSU ORTASINDAKİ KUM TEPELERİ
Zanzibar’da biraz yolculuk yaparak ulaşabileceğiniz harika kum tepeleri bulunuyor. Bu kum tepeleri günün belirli saatlerinde ortaya çıkıyor ve kayboluyor. Sebebi ise denizin çekilmesi. Deniz çekildiğinde çok güzel bembeyaz kumlar bir ada parçasına dönüşüyor. Su yükseldiğinde ise deniz canlılarının evi oluyor. Turistler bu kum tepelerine teknelerle gidebiliyor. Ayrıca kimse olmuyor bu kum tepelerinde. Yani hiç kimsenin ulaşamadığı, el değmemiş oluyor. ‘Saklı cennet’ tabirinin tam karşılığını burada görebiliyoruz.
BEMBEYAZ KUMLAR
Zanzibar’da sabah kalktığınızda sizi bekleyen bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Yılın belirli zamanlarında görülen gelgit olayı burada kendini çok iyi gösteriyor. Sabah kalkınca denize bir bakıyorsunuz ki gitmiş. Okyanusun suları kilometrelerce geri çekilmiş ve deniz canlılarının evleri gün yüzüne çıkmış. Bembeyaz kumlar uzayıp gidiyor. Sadece sahil şeridi boyunca değil aynı zamanda okyanusa doğru da plaj genişlemiş oluyor. Saatler sonra sular eski yerine geliyor. Ancak herkes bu sürede bu kumlarda istediği gibi gezerek çok güzel keşifler yapabiliyor. Çocuklar özellikle kumla oynamanın tadına varırken saatler sonra kocaman bir okyanusa dönüşecek alanlarda koşarak eğleniyorlar.
ESKİŞEHİR BÖLGESİ
Bu bölgede tarihi binalar ve Zanzibar’ın eski yüzü bulunuyor. Çok eski zamanlardan kalan tarihi yapılar eski dar sokakların arasında bulunuyor. Yapılarda Arap ve Hint esintilerini görmek mümkün. Üzerinde yer alan kapılar da bunu kanıtlıyor. Farklı bir görünüme sahip olan kapılar heybeti ile herkesi hayrete sokuyor. Heybetli, büyük ve gösterişli kapılar üzerinde de koruma amaçlı detaylar buranın kültürünü yansıtıyor. Eskişehir bölgesinde sokaklarda gezerek bu güzide tatil yerinin farklı bir yüzünü tanımak mümkün.
HAPİSHANE ADASI- KAPLUMBAĞA ADASI
Zanzibar’da ufak bir tekne yolculuğu ile ulaşılan ada eskilerde kölelerin tutulduğu bir adaymış. Bu yüzden adını Hapishane Adası olarak duyurmuş. Afrika’dan getirilen köleler burada esir olarak tutulmuş ve Avrupa’ya, Amerika’ya götürülmüşler. Ailelerinden kopartılan hayatlar bu adadaki zindanlarda solup gitmiş diyebiliriz. Bu utanç dolu maziyi silmek istercesine adaya asırlardır yaşayan kaplumbağalar getirilmiş. Dünyanın en yaşlı kaplumbağaları bu adada bulunuyor. Zindanlar ve hapishaneler otele, restorana çevrilmiş. Adını da Kaplumbağa Adası olarak değiştirmişler. Ne kadar güzel bir imaj verilmeye çalışsalar da yaşanmışlık hissi ve enerjisi bugün bile adada kendini gösteriyor. Doğası ve manzarası çok güzel olan ada turistlerin ziyaret ettiği bir yer konumunda.
ZANZİBAR’DAN HEDİYELİK EŞYA NE ALINIR?
Zanzibar’da yöresel çok malzeme var. Her Afrika ülkesinde olduğu gibi burada da ahşap oymalar çok meşhur. Maskeler ve oyuncaklar ahşap oymalardan elde ediliyor ve herkesin ilgisini çekiyor. Birçok malzemeyi geri dönüşüme kazandırarak güzel hediyelik eşyalar elde etmişler. Tenekelerden araba yapmışlar ve bazı malzemelerden kolye, takı gibi ürünler elde etmişler. Bütün malzemeleri çok iyi değerlendirdikleri ortada. Bu malzemeleri de turistlere çok güzel bir el işçiliği ile sunuyorlar.
Zanzibar'dan ne alınır? haberimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
ZANZİBAR’DA NE YENİR?
Tüm tropikal ülkelerde olduğu gibi burada da tropikal topraklara ait meyveler sabah kahvaltılarını ve her öğünü süslüyor. Mutlaka meyve tüketiyorlar. Muz birinci tükettikleri meyve olup her çeşidini burada görebilirsiniz. Bazı muz çeşitlerini ise cips gibi kızartarak tüketiyorlar. Bütün otlardan yemek yapıyorlar. Aynı zamanda her yemeğin yanında mutlaka pirinç tüketiyorlar. Pirinç Asya ülkelerinden gelen bir alışkanlık olsa gerek mutlaka lapa şeklinde ekmek yerine pirinç yiyerek yemeklerini tamamlıyorlar.
Zanzibar yemek konusunda hiç şüphesiz deniz ürünlerine de yer veriyor. Okyanusun ortasında bulunduğu için bin bir çeşit balık türünü sofralarda görebilirsiniz. Bütün deniz canlılarını yiyor ve büyük keyif alıyorlar. Günde en az iki kere balığa giderek bu balıkları evlerinde yiyor ya da satıyorlar. Yengeç gibi diğer deniz ürünlerini de yakalayarak tüketiyorlar. Zanzibar halkı yemek kültüründe balıktan oldukça fazla faydalanıyor. Tüm yemeklerle de birleştirdiğini görebilirsiniz.
Zanzibar'da ne yenir? haberimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
ZANZİBAR’A NASIL GİDİLİR?
Zanzibar’a gitmek için Türkiye’den direkt uçuşlar bulunuyor. Sadece aktarmalı olarak ulaşım sağlanabilir. Bir diğer yol ise Darüsselam’a uçakla gidip oradan feribot seferleri ile Zanzibar’a ulaşmak olabilir.
ZANZİBAR’A NE ZAMAN GİDİLMELİ?
Tropikal bir iklime sahip olan ada yılın bütün aylarında sıcak ve nemli. Uzun süreli yağışların olduğu mart, nisan ve mayıs aylarında gitmek iyi bir fikir olmayacaktır. Günün büyük bölümü yağışlı geçecektir. En düşük sıcaklık 22 derece olmaktadır. Bu yüzden yılın hangi ayında giderseniz gidin uzun yağışların bulunmadığı zamanlarda gitmek iyi olacaktır.
ZANZİBAR VİZELİ Mİ?
Tanzanya’ya bağlı olduğu için vize alınması gerekiyor. Ayrıca sarı humma aşısı da yapılması zorunlu.
ZANZİBAR KAÇ SAAT ?
Aktarmalı olarak ulaşacağınız Zanzibar’a ortalama bir gün gibi bir sürede ancak ulaşabilirsiniz. Uzun bir uçuş rotası olacak ve yol direkt uçuş bulunmadığı için uzayacaktır.
ZANZİBAR PARA BİRİMİ ?
Tanzanya’ya bağlı özerk bir yönetim bölgesi olan bu yerde Tanzanya Şilini geçiyor.
ZANZİBAR HANGİ DİNE MENSUP?
10. yüzyılın başlarında ada halkı Arapların gelmesiyle İslam ile tanışmış. Böylece adanın dini kültür yapısının temelleri atılmış.
Zanzibar'da gezilecek yerleri ve tüm güzel detayları Dünyayı Geziyorum ekibi sizler için böyle görüntülüyor. Siz de bu görüntüleri izleyerek bu güzide tatil yerini tanıyabilir ileri dönemler için plan yapabilirsiniz.
Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları
Youtube: esirgenc
Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor
Facebook: dunyayigeziyorum