PAEM 2022 sınavı ne zaman? Polis Akademisi Eğitim Merkezi sınav tarihleri ve başvuru şartları!
Polis Akademisi Eğitim Merkezi'nin (PAEM) resmi internet sitesinde " İlk Derece Amirlik Eğitimi (Emniyet Mensubu) Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı" tarihleri paylaşıldı. Anadolu Üniversitesi ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın işbirliği sonucunda, önümüzdeki süreçte uygulanacak takvim de belli oldu. Peki, PAEM 2022 sınavı ne zaman ve saat kaçta yapılacak? İşte, Polis Akademisi Eğitim Merkezi sınavına dair merak edilen tüm detaylar ve başvuru işlemlerini tamamlama yöntemleri...
Polis Akademisi Başkanlığı, 75'i kadın; 925'i erkek adaydan oluşma 1000 kişilik Komiser Yardımcısı kadrosu için Nisan ayında sınav duyurusu yapmıştı. 4-12 Nisan tarihlerinde 400 TL'lik harç ödemesini Halk Bankası şubeleri üzerinden yatıran adaylar, bir süredir sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Konuya ilişkin açıklama, bugün itibariyle yapıldı. Böylece, sınav kayıt işlemleri; sınav saati, soru sayısı ve sınav süresi gibi çoğu temel soru cevabını buldu. Ayrıca, PAEM sınavının hangi şehirlerde yapılacağı bilgisi de öğrenildi. İşte, 2022 PAEM 7. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı hakkında merak edilen her şey...
Sınav Kayıt İşlemleri Ne Zaman?
400 TL'lik harcı yatıran polis adaylarının, 16-27 Mayıs tarihlerinde Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinden sınav kaydı oluşturması gerekiyor. Polis Akademisi Başkanlığı'nın yayınladığı açıklama metninde, sınav kaydı oluşturmayan adayların sınava alınmayacağı bilgisine yer verildi.
Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılıyor?
PAEM 2022 sınavına girmek için harç ödemesi yapan adayların, Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yeni hesap oluşturması gerekiyor. Hesabı olan bireylerin yeni kayıt yapmasına gerek bulunmuyor. Anadolu Üniversitesi sistemine kayıt olmak için aşağıdaki adımları takip edin:
-
sinavbasvuru.anadolu.edu.tr sayfasını herhangi bir tarayıcıdan açın.
-
T.C. Kimlik Numaranız ve E-Posta adresiniz ile yeni hesap oluşturma talebinde bulunun.
-
E-Posta adresinize gelen aktivasyon koduna tıklayın.
-
Karşınıza Anadolu Üniversitesi'nin yeni kayıt oluşturma ekranı gelecek. Bu bölüme kişisel bilgilerinizi girin.
-
"Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Eğitim Bilgileri ve Askerlik Bilgileri" gibi hakkınızdaki temel bilgileri doldurun.
-
Sisteme giriş yaptıktan sonra "Başvurular" sayfasına tıklayın. Burada; ''Yeni Başvuru Yap'', ''Devam Eden Başvurularım'' ve ''Tamamlanan Başvurularım'' sekmelerini göreceksiniz.
-
"Başvuruya Açık Sınavlar" butonundan PAEM sınavını seçin. Akabinde, "Başvuru Yapılacak Alanı" belirleyin.
-
Son olarak, "Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri ve Sınav Merkezi Tercihi" butonlarını doldurun. Sonra "Başvuruyu Kaydet" seçeneğine tıklayın.
Bu adımları tamamladıktan sonra karşınıza "Başvuru İşleminiz Başarıyla Tamamlanmıştır" uyarısı gelecek. Başvurunuzu, "Tamamlanan Başvurularım" sekmesinden takip edebilirsiniz.
Herhangi bir engeli bulunan adayların "özel araç/gereç kullanma" talebi oluşturmak için Engel Bilgi Formu'nu doldurması şart. Bu formun sağlık raporuyla birlikte ıslak imza atılarak Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne (Eskişehir) gönderilmesi gerekiyor.
PAEM 2022 Sınavı Ne Zaman?
Polis Akademisi Eğitim Merkezi (PAEM) sınavı, 26 Haziran Pazar günü saat 14.00'te; Anadolu Üniversitesi'nin belirlediği eğitim kurumlarında, gözetmenlerin kontrolü altında düzenlenecek. Sınava girecek adayların "Sınav giriş belgesi" ve "Fotoğraf onaylı kimlik kartı"nı yanında getirmesi şart koşuluyor. Bu iki belgeyi eksik olarak getiren adaylar sınava alınmayacak.
Ayrıca, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları sınava alınmıyor.
Sınav Süresi ve Soru Sayısı
Polis Akademisi Eğitim Merkezi adayları, 8 farklı kategoriden farklı ağırlık katsayısı bulunan 100 soruyu 120 dakikada cevaplandırmaya çalışacak. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikasında salondan çıkmak yasak. 70 puan alan adaylar başarılı sayılıp değerlendirilmeye alınacak. Soruların dağılımı şu şekilde:
-
Polis Meslek Mevzuatı (%30)
-
Ceza Muhakemesi Hukuku (%10)
-
Ceza Hukuku (%10)
-
Anayasa Hukuku (%10)
-
İdare Hukuku (%10)
-
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10)
-
İnsan Hakları (%10)
-
Genel Kültür (%10)