YKS'da başarılı olmanızı sağlayacak 10 taktik ve formül!

Üniversitelerin dört yıllık bölümlerinde eğitim alma hayali kuran milyonlarca öğrenciler için, 18-19 Haziran'daki YKS (TYT ve AYT) sınavları belirleyici olacak. Sınava az bir süre kala derslerine yoğunlaşan ve deneme testleri çözen öğrenciler, YKS'de başarılı olmanın formüllerini ve taktiklerini araştırıyor. İşte, YKS 2022 sınavında size zaman kazandıracak; konsantrasyonunuzu arttıracak yöntemler...

YKS'da başarılı olmanızı sağlayacak 10 taktik ve formül!
YKS'da başarılı olmanızı sağlayacak 10 taktik ve formül!
GİRİŞ 19.05.2022 21:00 GÜNCELLEME 19.05.2022 21:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mart ayının başında Üniversite hayali için YKS 2022'ye başvuran yüzbinlerce öğrenci, 18-19 Haziran tarihlerinde TYT ve AYT sınavlarına girecek. Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testine girecek olan öğrenciler, Pazar günü Alan Yeterlilik Sınavında ter dökecek. Bu sebeple, binlerce üniversite adayı sınav motivasyonunu arttıracak formülleri ve taktikleri araştırıyor. İşte, eğitim uzmanlarının her öğrenciye önerdiği sınav konsantrasyonunun arttıracak 10 yöntem...

Sınavda Başarılı Olmanız için 10 Formül ve Taktik

1. Sınava Odaklanın

Yapılan araştırmalar sonucunda, sınav maratonunu iyi değerlendirip; belirli bir süreç içerisinde sınav odaklı hareket eden öğrencilerin başarılı oldukları da gözlemlenmiştir. 

2. Çalışma Programı Hazırlayın

Sınavı en iyi şekilde değerlendirebilmek için iyi bir çalışma temposuna ihtiyaç duyulmaktadır. Bundan ötürü, çalışma disiplininizi arttıracak yöntemlere başvurabilirsiniz. İşte onlardan biri: Çalışma programı hazırlamak.

3. Masanızı Düzenli Tutun

Çalışma masasına oturduktan sonra notlarınızı aramak, kitaplar arasında takılı kalmak motivasyonunuzu azaltabilir. Bu gibi olumsuz duygulardan kurtulabilmek için masanızı düzenli ve yerli yerinde tutmanız önerilmektedir. 

4. Yeme-İçme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Bol kahve tüketimi ve sigara gibi sağlığa zararlı tütün ürünlerinin rahat bir uyku çekmenin önündeki engel olduğu bilinen bir gerçek. Sınav periyodunda bu gibi sağlığa zararlı ürünlere yönelmek yerine zengin mineral ve besin içeren ürünleri tüketebilirsiniz.

5. Çıkmış Sorular Üzerinde Çalışın

Çoğu eğitim uzmanı, sınava hazırlanma sürecinde çıkmış sorulara göz atılıp geçilmemesini, sınav ciddiyetiyle çözülmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu sayede, önceki dönemde sorulmuş soruları ve soru tekniklerini öğrenebileceksiniz.

6. Hedef Belirleyin

Üniversite sınavına girmeden önce bir hedefinizin olması, motivasyonunuzu doğrudan etkileyecektir. 

7. Panik Yapmayın

Sınavın bir süreç olduğunu ve her şey gibi bunun da geçeceğini bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Sınavda paniklediğiniz anda 10-15 saniyelik nefes alıp verin. 

8. Çalışma Grupları

Eğitim odaklı hazırlanan akademik makalelerin bir bölümünde, bir konuyu tekrar etmenin verimli yöntemi olarak başka birine anlatma uygulamasının altı çiziliyor. Tarih, Edebiyat, Matematik ve Geometri ezberlerinde bu yöntemin faydasını göreceksiniz.

9. Mola Verin

Uzun saatler boyunca çalışmaktansa, belirli aralıklarda molalar vermeniz; çalışma verimliliğinizi de arttıracaktır. 45 dakika aralıklarla veya saat başında 5-10 dakikalık kısa molalar vermeniz tavsiye ediliyor.

10. Son Kontrol

Sınav giriş belgesi, kimlik kartı ve diğer önemli evraklarınızı muhakkak sınavdan hemen önceki gün hazırlayıp gözünüzün önünde olacak bir köşeye bırakın. Eğer bu işi sabaha bırakırsanız, endişe haliyle unutabilirsiniz. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için son hazırlıkların sınavdan bir gün önce yapılması tavsiye ediliyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ben hacettepe hukuk istiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hulusi Akar'dan Nevşin Mengü ve Ümit Özdağ’a sert tepki: Suç duyurusunda bulunacak
Bunu sadece 20 dakikada yapabiliyordu: İşte hayrete düşüren en ilginç ve gerçek bilgiler!