Üniversiteler ne zaman açılacak 2023? Açılacak mı? YÖK'ten açıklama son dakika!

KYK yurtlarının depremzedelere açılması ve diğer birçok acil durum sebepleriyle üniversiteler uzaktan eğitime geçirildi. YÖK’ten gelen bu kararla öğrenciler yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını sorguluyor.

Üniversiteler ne zaman açılacak 2023? Açılacak mı? YÖK'ten açıklama son dakika!
Üniversiteler ne zaman açılacak 2023? Açılacak mı? YÖK'ten açıklama son dakika!
GİRİŞ 24.02.2023 10:44 GÜNCELLEME 24.02.2023 10:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Asrın felaketi olarak kabul edilen depremin ardından gündemi meşgul eden bir diğer konu da eğitim-öğretim oldu. Pandemi döneminden tanıdık olan online eğitim, uzaktan eğitim gibi kavramlar tekrardan gündeme oturdu. Öğrencilerin yüz yüze eğitime ara vermesi beraberinde sürecin ne zaman normale döneceğine dair sorular akıllara geldi…

ÜNİVERSİTELERDE NE ZAMANA KADAR UZAKTAN EĞİTİM?

YÖK’ten bildirilen açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin sonuna kadar uzaktan eğitim ile tamamlanması kararı alındı.

Uzaktan öğretimdeki bazı fakülte ve programlar; tıp, diş hekimliği, sağlık programları gibi uygulama gerektiren dersleri öğrenciler yüz yüze olarak eğitim görecek.

2023 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ilin tümünde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurarak diğer 71 ildeki eğitim öğretime 20 Şubat'ta başlanacağını belirtti.

YÖK’TEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Üniversiteler, eğitim-öğretim uzaktan devam etse de öğrencileri kampüse getirmek için çözüm yolları üretmeye çalışıyor. Öğrencilerin eğitimden tamamen uzaklaşmaması için hibrit sisteme (uzaktan ve örgün eğitim bir arada) geçilmesi de planlar arasında. Uzaktan öğretim kararı, 2023 yılı nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecek. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gelecek olan eğitim-öğretim uygulamasına ilişkin kararlar belirleyici olacak.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Uzaktan eğitim-öğretim, hali hazırda bilinen geleneksel eğitim-öğretim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar aracılığıyla tamamen dijital ortamda, canlı ve interaktif bir şekilde yürütüldüğü, öğrencinin dilediği zaman bunları tekrar edebileceği kayıt ortamının mevcut olduğu eğitiminin adıdır. Pandemi döneminde de oldukça tanıdık olan bu kavram, acil durumlarda örgün eğitimin aksamadan alternatif bir şekilde yürütülmesine zemin hazırlamaktadır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Türker Özpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Online eğitim tıp vb. bazı bölümler istisna olmakla kalıcı hâle getirilmelidir. Edebiyat, tarih vb. bölümler çok rahat şekilde uzaktan takip edilebilir. Sınavlar vize-final yerine her konunun sonunda modüler olarak yapılabilir. Bütün dersleri geçen öğrenci mezun olmak için üniversitede bütün müfredattan sorumlu olduğu yazılı ve sözlü sınava girer. Böyle bir sınava gireceği için zaten modüler sınavlarda kitaba bakmış, başkasından kopya çekmiş farketmez. Mezuniyet sınavına girene kadar bütün konulara çalışmak durumunda kalır.
    Cevapla
  • stress 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremin üzerine öyle bir stres yüklediniz ki. Acilen bütün okullar online eğitim kararı alınmalı şu an kaos var. lütfen en ince detayına kadar açıklama yapın. kararlar net olsun. okula göre değişmesin. vakıf üniversiteleri herkesi çağırıyor. öğrenciler nerede kalacak?
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerde 11 il dışında eğitime acil dönülmeli.KYK harici başka alternatiflere odaklanılmalı.Çocuklar birde uzaktan eğitime yönlendirilip pandemi sürecinde yaşadıkları infiali tekrar yaşatmamalıyız.Bir tarafı onarırken diğer tarafı yıkmamalıyız.
    Cevapla
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Finaller yüzyüze ve ciddi bir şekilde yapılırsa uzaktan eğitimde bir sorun olmaz. Sonuçta sınıfta nasıl anlatiyorsa bilgisayar başında da o şekilde anlatacak. Önemli olan öğrencilerin öğrenmeyi ciddiye alması. Ayrıca üniversite öğrencileri çocuk değil birer yetişkin. Kendileri, ülkeleri ve milleti için en önemli olanın en güzel şekilde kendilerini yetiştirmek olduğunu bilmeliler.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim olmadan ilim de bilim de olmaz...Devlet daha çok yurt yapmalıydı deprem bölgesinde yaşıyorsak bunları düşünmeliydi..tedbir almalıydı...afetzedeler insanlarımız içinde kritik ve fay hattı olan bölgelerde önceden stok ve konteyner kentler yapmalıydı...
    Cevapla
  • İhsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mimarmis, muteahhidimiz, mühendisimiz ihsan üzere bina yapsa konteynere gerek yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bi git ya, onu yapmalıydı bunu yapmalıydı. hadi şimdi yap. bir çok ilin deprem riskinde hadi yap.
    Cevapla
  • Mustafa Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim hakkını öğrencilerimizin elinden almayın. Sizler belki depremi televizyondan izleyip empati kurarak o acıyı yaşadığınızı düşünüyorsunuz. Hayır o acıyı bilemezsiniz. Orada kalan , gören ,hisseden , yaşayan bilir. Uzaktan eğitimde böyledir. Yarın öbür gün bu çocuklar sahaya indiğinde sizlere uzaktan bakacak. Dokunmadan tedavi mi olur ? Dokunmadan bina mı dikilir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Krizin kucağına düşen Almanya’ya çok kötü haber: 'Dürüst Don' geri döndü
Otelde bedava kalma taktiği! 5 yıl boyunca otelde ücretsiz kaldı