Öğretmen ek ders ücreti ne kadar oldu? Zamlı sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ücreti ne zaman ödenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlere ek ders ücretleri zamlı olarak ödenecek. Enflasyon oranı doğrultusunda yapılan zammın ardından Temmuz ayı itibari ile ödemelere yüzde 19,31 oranında artış yapılacak. Peki öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar oldu?

Öğretmen ek ders ücreti ne kadar oldu? Zamlı sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ücreti ne zaman ödenecek?
Öğretmen ek ders ücreti ne kadar oldu? Zamlı sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ücreti ne zaman ödenecek?
GİRİŞ 06.07.2024 13:15 GÜNCELLEME 06.07.2024 13:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz 2024 itibariyle 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Buna göre 2024 yılı Temmuz ayındaki memur zammı yüzde 19,31 olacak. Gelen zam haberi sonrasında ise öğretmenlerde yeni zamla beraber sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri ne kadar araştırmasını yapmaya başladı. Peki öğretmenlere ek ders ücretleri ne kadar ödenecek?

2024 EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

Zam öncesi öğretmenlerin ek ders ücreti 105 Türk Lirasıdır. Söz konusu %19.31'lik artışla öğretmenlerin ek ders ücreti ortalama 20 TL artarak 125 TL tutarına yükselmiştir. Bu durumda ayda 80 saat ek ders ücreti alan bir öğretmene 10.000 TL ödeme yapılacaktır. Nöbet görev ücretleri ise 375 liraya yükselmiştir.

Bunların yanında okul müdürlerinin aylık ek ders ücreti 12.500 liraya yükselmiştir. Müdür yardımcılarının ek ders ücreti de aylık 11.000 liraya yükselmiştir. Sınıf öğretmenleri ise haftada 20 saat üzerinden ayda 80 saat ek ders almaları durumunda kendilerine yeni hesaba göre 10.000 TL ek ders ücreti olarak ödenecektir.

EK DERS ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Ek ders ücretleri öğretmenin bulunduğu ayın maaş katsayısına ve gece- gündüz dersi oluşuna göre hesaplanmaktadır. Ayrıca lisans öğretmenleri ve Doktora öğretmenleri için de ek ders ücretleri farklı hesaplanmaktadır. Ek ders ücreti girilen ders saati karşılığında alınmaktadır. Ek ders ücretleri yılın belirli dönemlerinde ilgili kurumlar tarafından açıklanmaktadır.

Öğretmen ek ders ücreti hesaplayabilmek için, derse hangi vakitte girildiği, hafta içi mi, hafta sonu mu, gece- gündüz mü? Verildiği bilinmelidir. Ayrıca öğretmenin Statüsü ve maaşı da ek ders ücreti üzerinde etkili olmaktadır.

Öğretmen ek ders ücreti yılın belirli aylarına ve enflasyon oranları ve maaş katsayısına göre hesaplanmaktadır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Yasemin 1 gün önce Şikayet Et
    Bazı ağlayan meslektaşlarım ,çocuklarınızı özel okula göndermezseniz daha rahat edersiniz.yada ikinci ev için ugrasmazsanız. Açıkçası ben Türkiye şartlarında bu maaş ve ek dersten memnunum
    Cevapla
  • Veli 1 gün önce Şikayet Et
    Hemşire öğretmenden fazla maaş alıyor. Hade Hemşire olmaya....
    Cevapla
  • murat 1 gün önce Şikayet Et
    o değil de yıllardır olan bu enflasyon farkı zamlarını neden süsleyip haber yapıyorsunuz. Şu zam haberleri bu kadar süslenmese de fırsatçılarda avucunu okşayıp beklemese.
    Cevapla
  • Atilla 2 gün önce Şikayet Et
    İnsanları yanıltmayın. Öğretmenlerin kaç tanesi 80 saat ek ders alıyor? Öğlen yemeği olmuş en az 200₺ siz neden bahsediyorsunuz.
    Cevapla
  • Çiçi 2 gün önce Şikayet Et
    Öğretmenin en az alanı 50 bin boş yapmayın.
    Cevapla
  • Öğretmen 2 gün önce Şikayet Et
    Servis ücreti de eklemeliyiz
    Cevapla
  • Muallim 2 gün önce Şikayet Et
    Berber bi makas sallıyor 300 tl, usta bi vida sıkıyor 1000 'tlden aşağı değil. Lokantada bir yemek 300, kıyafet almaya kalktığında basit bir gömlek 500,Özel dersler 500 tl'den başlıyor. Öğretmen bir saat boyunca 30-40 kişilik sınıflarda boğaz patlatıyor 89 tl
    Cevapla
  • Mtdr 1 gün önce Şikayet Et
    Ya burada insanlar mesleğin ne hale geldiğini söylüyor size ne oluyor da boş yapıyorsunuz sanane insanların neyi yapacağından seni yetiştiren öğretmene yazık öğretmenliği ne hale düşürdünüz sen rantını aldığına göre öğretmene saldırıyorsun
    Cevapla
  • Hasan 2 gün önce Şikayet Et
    Beğenmiyorsan saydiklarini yapmaya git sende
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üç ülkeden konfederasyon olma kararı! Resmen imzayı attılar
Berlin'i kırmızı-beyaza boyadık!