YKS 2024 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? ÖSYM tercih işlemleri...

ÖSYM Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından gözler tercihlerin yapılacağı tarihe çevrildi. Sınava 3 milyondan fazla aday katılım sağlarken YKS'de birinci olan adayların isimleri de açıklandı. Peki 2024-YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

YKS 2024 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? ÖSYM tercih işlemleri...
YKS 2024 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? ÖSYM tercih işlemleri...
GİRİŞ 17.07.2024 12:12 GÜNCELLEME 17.07.2024 12:12

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen üniversite sınavlarına 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Binlerce öğrenci aldıkları puan ve sıralamaları doğrultusunda YKS tercihlerini gerçekleştirecek. Adaylar bir yandan sonuçları beklerken bir yandan da alacakları puanlar doğrultusunda tercih dönemine odaklandı.

YKS 180, 200, 220, 250, 300 puanla girilen üniversiteler hangileri? ÖSYM 2024 tercih rehberi...YKS 180, 200, 220, 250, 300 puanla girilen üniversiteler hangileri? ÖSYM 2024 tercih rehberi...

YKS BİRİNCİLERİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI!

"Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincimiz Süleyman Mete Genç, Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi-Mersin;

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) birincilerimiz, eşit ağırlık alanında Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul, sayısal alanında Arda Taşdemir Cemil Meriç Fen Lisesi-Elazığ, sözel alanında Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi-Rize;

Yabancı Dil Testi (YDT) birincilerimiz Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul, Arapça Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi-İstanbul, Fransızca Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi-İstanbul, İngilizce Mehmet Alp Güneş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi-İstanbul, Rusça Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi-Ankara"

Sonucunu öğrenen adaylardan, aşırı yük oluşmaması için tekrar tekrar internet sayfasına girmemelerini isteyen Ersoy, YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz belli olmadı. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, 2024 YKS tercihlerinin 23 Temmuz'a kadar başlaması bekleniyor.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli eski Tümgeneralden itiraf! 'İsrail uçurumun dibine düşebilir'
Telegram'ın kurucusu Durov Pavel'e yöneltilen suçlamalar belli oldu