Türkiye'de geleceğin meslekleri nelerdir? Gelecekte en çok talep görecek meslekler neler?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye gidecek öğrenciler arama motorlarında, "Türkiye'de geleceğin meslekleri nelerdir? Gelecekte en çok talep görecek meslekler neler, Yapay zekanın işsiz bırakması beklenen meslekler neler?" sorularına yanıt arıyor.

Türkiye'de geleceğin meslekleri nelerdir? Gelecekte en çok talep görecek meslekler neler?
Türkiye'de geleceğin meslekleri nelerdir? Gelecekte en çok talep görecek meslekler neler?
GİRİŞ 25.08.2024 10:34 GÜNCELLEME 25.08.2024 10:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversiteye gidecek olan öğrenciler Türkiye'de geleceğin mesleklerinin neler olduğunu internette sorguluyor. Peki, Türkiye'de geleceğin meslekleri nelerdir? Gelecekte en çok talep görecek meslekler neler, Yapay zekanın işsiz bırakması beklenen meslekler neler?

Türkiye'de geleceğin meslekleri nelerdir

TÜRKİYE'DE GELECEĞİN MESLEKLERİ NELERDİR?

Türkiye'de internet kullanımı bir hayli arttı. 2018 yılından beri sosyal medya kullanımında ciddi oranlara gelen Türkiye'de geleceğin meslekleri bu bilgiler doğrultusunda şekillendi. İşte Türkiye'de geleceğin meslekleri;

  • Yazılım

  • Yapay Zeka Mühendisi

  • Veri Analisti

  • Yeşil Enerji Uzmanı

  • Sosyal Medya Uzmanı

  • İçerik Üreticisi

  • Metin Yazarlığı

  • Sanal Gerçeklik Uzmanı

  • Hemşire

GELECEKTE EN ÇOK TALEP GÖRECEK MESLEKLER NELER?

Gelecekte en çok talep görecek meslekler belli oldu.  İşte en çok talep görecek olan o meslekler;

Yapay Zeka (AI): Yapay zeka ve robotik teknolojiler, yeni mesleklerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu yeni nesil araçlar ile, "Yapay zeka mühendisleri, robot programcıları, robot bakım teknisyenleri, robotik operatörler, yapay zeka etiği uzmanları" gibi çeşit çeşit meslek grupları olacaktır.

Veri Bilimi: Veri Bilimi mesleği ile birlikte büyük verilerin işlenmesi ve yorumlanması konusunda uzmanlaşan bireylere yoğun bir talep olacaktır.

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME SONUÇLARI 2024! LGS yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi tarihte belli olacak? LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME SONUÇLARI 2024! LGS yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi tarihte belli olacak?

Üniversite tercih döneminde dikkat edilmesi gerekenlerÜniversite tercih döneminde dikkat edilmesi gerekenler

Üniversite seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?Üniversite seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Üniversite tercih döneminde en sık yapılan hatalar neler 2024?Üniversite tercih döneminde en sık yapılan hatalar neler 2024?

Yapay zeka ve dijitalleşme ile ortaya çıkan yeni meslekler neler?Yapay zeka ve dijitalleşme ile ortaya çıkan yeni meslekler neler?

Yeşil Enerji: Küresel ısınma ile dünyada korkulan senaryonun olmaması için sürdürülebilir bir dünya adına yeşil enerji teknolojileri, özellikle yenilebilir enerji kaynakları, çevre ve iklim değişikliğiyle birlikte birçok meslek ortaya çıkacaktır. Güneş ve rüzgar enerjisi teknolojilerinde uzmanlaşan mühendisler, enerji danışmanları ve enerji verimliliği alanında uzmanlaşan insanlar, bu alanda ön plana çıkıp geleceğin mesleği olarak belirlenebilirler.

Sağlık Hizmetleri: Her geçen gün artan  kronik hastalıklar sebebiyle yeni meslek gruplarının ortaya çıkması muhtemel. Sağlık hizmetleri kategorisinde yeni çıkacak olan meslekler, sağlık teknolojileri uzmanları, sağlık danışmanları, sağlık hizmetleri yöneticileri olabilir.

Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik: Sanal gerçeklik (VR) ve arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri, eğitim, turizm, oyun, eğitim ve diğer önemli alanda yeni meslekler alanı yaratacağı kesin gözüyle bakılıyor. 

YAPAY ZEKANIN İŞSİZ BIRAKMASI BEKLENEN MESLEKLER NELER?

Yapay zekaya geçiş dönemi ile birçok sektördeki meslekler yavaş yavaş tarihe karışacak. İnsan olmasının şart olmadığı ve yapay zeka ile pratik bir şekilde gelecekte yapılabilmesi büyük olasılık olan meslekler şu şekildedir;

  • Banka Memuru

  • Tezgahtar

  • Postacı

  • Şoför

  • Muhabir

  • Sigortacı

  • Muhasebecilik

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    berberlik oto tamircisi kaportacı bunlarida ekleyin bu sektörlerden kimse yetişmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli eski Tümgeneralden itiraf! 'İsrail uçurumun dibine düşebilir'
CHP'li Başkan Cemil Tugay havlu attı: 5 yılın sonunda Körfez'de yüzmeyi vaat edemem