Lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? MEB 2024-2025 9. sınıf kayıt takvimi

LGS tercih sonuçları öncesi Lise kayıt tarihleri milyonlarca öğrenci ve veli tarafından yakından takip ediliyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınav sonrası birinci tercih sonuçları 22 Temmuz tarihinde açıklanacak. LGS takvimine göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için yerleştirmeler 14 Ağustos tarihine kadar yapılacak. Peki lise kayıtları nasıl ve ne zaman yapılacak?

Lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? MEB 2024-2025 9. sınıf kayıt takvimi
Lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? MEB 2024-2025 9. sınıf kayıt takvimi
GİRİŞ 29.07.2024 10:37 GÜNCELLEME 29.07.2024 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lise yerleştirme sonuçları ardından 2024 - 2025 öğrenim yılı için eğitim göreceği okul belli olan öğrenciler lise kayıtları ne zaman yapılacak merak ediyor. Lise kayıtları bu yıl bireysel olarak yapılmayacak, sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre 2024 -LGS yerleştirme süreci Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları 05 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecek.

Son süreçte Yatılılık Başvuruları 23 Ağustos 2024 tarihinde alınacak ve sonuçlar 26 Ağustos 2024 tarihinde belli olacak.

Lise tercihleri sonucuna göre okula yerleşen öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor.

LGS TERCİH VE KAYIT TAKVİMİ

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, “29 Temmuz 2024 ve 05 Ağustos 2024” tarihlerinde ilan edilecek.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrencilerin İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan yerleştirmeye esas 2. nakil sonucunda boş kontenjanı kalan okullara 06- 14 Ağustos 2024 tarihlerinde komisyonca yerleştirme başvuruları alınarak 16 Ağustos 2024 tarihinde yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

  • 1. ÖN KAYIT DÖNEMİ: 05 - 07 TEMMUZ 2024

  • 2. KESİN /ASİL - YEDEK LİSTE KAYIT DÖNEMİ: 08 TEMMUZ

  • SERBEST KAYIT DÖNEMİ: 09 -10 -11- 12 TEMMUZ

  • YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİ: 22 TEMMUZ - 5 AĞUSTOS

BOŞ KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi'ne göre özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları 28 Haziran-16 Temmuz'da gerçekleşecek.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

NAKİLLER İKİ DÖNEM SÜRECEK

Yerleştirmelere esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • osmanoğlu2023 1 ay önce Şikayet Et
    liseleede dinibütün eğitim sistemiyle mevcut sistem arasınde tercih olanağı getirilsin! ben batılı feylezofların değilde Peygamberefendimizin öğretilerini önceleyen bir eğitim düzeni kurulmasını istiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail askerlerinin şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için flaş açıklama!
Savunma sanayi devinden Mısır kararı! Hayran kaldılar