YKS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek? ÖSYM kontenjan kılavuzu açıklandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih sürecine az bir süre kaldı. Bu yıl üniversitelerde toplam 1 milyon 58 bin 345 boş kontenjan bulunuyor. Peki YKS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih işlemleri nasıl yapılacak?

YKS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek? ÖSYM kontenjan kılavuzu açıklandı
YKS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek? ÖSYM kontenjan kılavuzu açıklandı
GİRİŞ 23.07.2024 09:09 GÜNCELLEME 23.07.2024 09:09

2024 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2024 YKS TERCİH KILAVUZU

2024 YKS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; "2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

2024 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2024 YKS sonuçları açıklanan öğrenciler, ÖSYM üzerinden tercihlerini yaptıktan sonra hangi üniversiteye yerleştiği açıklanacak. 2024 YKS tercih sürecine dahil olan öğrencilerin hangi üniversiteye yerleştiklerini öğrenmeleri ise, 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

2024 üniversite yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından ağustos ayının ortasında duyurulacağı düşünülüyor. Ardından yerleştirme sonuçlarını öğrenen öğrenciler, ÖSYM tarafından belirtilecek olan tarihe kadar üniversite kayıtlarını yaptırabilirler. Ardından ise ÖSYM, ek yerleştirme işlemlerine dair kılavuz yayımlayacak ve kontenjan bilgisini ilan edecek.

YKS TERCİH SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Tercihlerin değerlendirilmesi ardından adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail askerlerinin şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için flaş açıklama!
UEFA Avrupa Ligi'nin favorisi açıklandı: Temsilcilerimiz kaçıncı sırada?