Öğretmenlere il içi ve iller arası atama başvuruları başladı mı, ne zaman 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere il içi ve iller arası yer değiştirme hakkı tanındı. Bu hak sonrası öğretmenler arama motorlarında, "Öğretmenlere il içi ve iller arası atama başvuruları başladı mı, ne zaman 2024?" sorusuna yanıt arıyor. Yer değiştirmelerle birlikte isteğe bağlı yer değiştirmeler yaz dönemi için ikinci defa olacak. Adaylar sonuçlara "https://personel.meb.gov.tr/" sitesinden ulaşabilir. İşte MEB il içi atama takvimi...

Öğretmenlere il içi ve iller arası atama başvuruları başladı mı, ne zaman 2024?
Öğretmenlere il içi ve iller arası atama başvuruları başladı mı, ne zaman 2024?
GİRİŞ 25.07.2024 09:03 GÜNCELLEME 25.07.2024 09:03

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları hakkında önemli gelişmenin yaşandığını duyurdu. Öğretmenlere 2. defa tayin hakkı tanındı. Peki, Öğretmenlere il içi ve iller arası atama başvuruları başladı mı, ne zaman 2024?

ÖĞRETMENLERE İL İÇİ VE İLLER ARASI ATAMA BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN 2024?

MEB, öğretmenler için iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını 18 Temmuz 2024 Perşembe günü açıklandığını bildirmişti. İl dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ise 11 ile 16 Temmuz arasında gerçekleşmişti. Şimdi ise tüm dikkatler il içi yer değiştirme takvimine odaklandı.

11 ile 16 Temmuz arasında başvuru yapanlar sonuçlara "https://personel.meb.gov.tr/" sitesinden erişebilir.

ÖĞRETMENLER İL İÇİ ATAMA TAKVİMİ

İller arasında atamalar açıklanmıştı. Şimdi tüm dikkatler il içi atamalara yöneldi. Öğretmenlerin il içi atama takvimde başvuru tarihleri  23-26 Temmuz 2024 oldu. Sonuçlar 30 Temmuz 2024'te açıklanacak. Atama Kararnamelerinin Oluşturulması ise 30-31 Temmuz 2024'te olacak. Görevden ayrılma ise 1 Ağustos 2024'te gerçekleşecek.

MEBSİS EKRANINA NASIL ERİŞEBİLİRİM?

İl içi atamalarda açıklanan takvime uyulması çok önemlidir. Öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için başvuru ve diğer tarihleri dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekiyor.

MEBSİS EKRANINA ERİŞMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!
Tüzük Kurultayı'nda dikkat çeken karar! CHP'ye AK Parti kuralı