ALES/2 sınavı bu hafta sonu mu olacak? ALES sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?

ALES sınavına sayılı günler kaldı. ÖSYM sınav takvimi doğrultusunda, 2024 ALES/2 sınavı bu hafta sonu olacak. Sınava girecek olanlar sınav tarihini, saatini ve giriş belgesinin nereden sorgulanacağını merak ediyor.

ALES/2 sınavı bu hafta sonu mu olacak? ALES sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?
ALES/2 sınavı bu hafta sonu mu olacak? ALES sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?
GİRİŞ 24.07.2024 14:57 GÜNCELLEME 24.07.2024 15:01

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 ALES sınavı bu hafta sonu olacak. Sınava girecek binlerce aday sınavın tarihini, saatini ve giriş belgesinin nereden öğrenebileceklerini araştırıyor.  Peki, ALES/2 sınavı bu hafta sonu mu olacak? ALES sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?

ALES/2 sınavı bu hafta sonu mu olacak?

ALES/2 SINAVI BU HAFTA SONU MU OLACAK?

ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 Pazar günü yapılacak. 

ALES/2 SAAT KAÇTA?

ALES/2 sınavı saat 10.15'te başlayacak. Adaylar ise saat 10.00'da sınav binalarında olması zorunludur.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN SORGULANIR?

ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı. Sınav giriş belgelerine dair ÖSYM'nin yaptığı açıklama ile 18 Temmuz 2024 saat 14.00'ten itibaren "https://ais.osym.gov.tr " internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş belgelerini öğrenebileceksiniz.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ALES SINAV SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES sınav sonuçlarının açıklandığı günden itibaren 5 yıl geçerlilik süresi vardır.

ALES 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ALES/2 sınav sonuçları 16 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

TEMEL KURALLAR NELER?

Sınava gireceğiniz bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması amacıyla adayların çanta veya benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafet ile gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından kritik önem taşımaktadır.

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından sınava girecek adaylara vereceğinden dolayı şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya asla getirmeyin. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 16 yaşındaki Filistinlinin naaşına işkence
Esenyurt'ta bi suç makinesi polise silah çekti, bir kurşunla yere mıhlandı