KPSS önlisans ne zaman yapılacak? ÖSYM 2024 sınav giriş belgesi ve takvimi

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sınavına yoğun başvuru yapıldı. Sınava başvuru yapan adaylar bir yandan sınava hazırlanırken bir yandan da sınav tarihini merak ediyor. Peki, 2024 KPSS önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS önlisans ne zaman yapılacak? ÖSYM 2024 sınav giriş belgesi ve takvimi
KPSS önlisans ne zaman yapılacak? ÖSYM 2024 sınav giriş belgesi ve takvimi
GİRİŞ 30.07.2024 10:35 GÜNCELLEME 30.07.2024 10:36

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 13 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihlerinde başvurularını alınan KPSS ön lisans sınavı, 2 yıllık üniversite mezunlarının katılımı ile gerçekleşecek. Sınav öncesi 2024 KPSS önlisans sınav giriş belgesi sorgulama ekranı AİS üzerinden giriş belgeleri erişime açılacak.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM, KPSS önlisans sınavını 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirecek. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024-KPSS Ön Lisans’a ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.

Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2024 KPSS önlisans sınav sonuçları 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenebilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz'a yeni sözleşme için çılgın zam!
Paralimpik Oyunları'nda gurur tablosu! Paris'te madalya rekoru